x
Annonce
Sønderborg

Friskole trodser coronafrygt: Tager på bustur i Østeuropa

Anja Clausen og en kollega skal om tre uger sammen med 14 elever og en forælder på bustur til Polen og Tjekkiet. Arkivfoto: Timo Battefeld
I sidste uge fik den dødelige virus Eckersberg Friskole ved Sønderborg til at aflyse en planlagt Kina-tur. Nu er der fundet et alternativt rejsemål.

Blans: Eleverne i 9. klasse på Eckersberg Børneunivers bliver ikke snydt for en udenlandsrejse. I 11. time er det lykkedes friskolen at finde et alternativ rejsemål i stedet for en rejse til Kina, som blev aflyst i sidste uge på grund af coronavirus.

- De er superglade, for vi skal i stedet på bustur til Krakow og Prag, fortæller skoleleder Anja Klindtworth Clausen.

Eckersberg Friskole har igennem rigtig mange år haft en tradition med at rejse til Kina med de ældste elever. Eleverne tjener penge til turen i nogle år op til ved for eksempel at gøre rent på skolen.

I begyndelsen af februar holdt skolen krisemøde om Kina-rejsen, men første i sidste uge stod det klart, at turen ikke blev til noget. Her meddelte skolens rejsearrangør, at rejsen måtte droppes, fordi SAS havde aflyst alt flyvning til Kina frem til den 29. marts.

14 børn, to lærere og ni forældre skulle have været afsted. Friskolen har haft 52.000 kroner ud at svømme, men fået langt størstedelen af pengene tilbage igen.

Annonce

Vi tager det lidt afslappet, så længe det ikke er Kina. Det minder jo om influenza. Vi tager de forholdsregler, der skal til.

Anja Klindtworth Clausen, skoleleder

Italien blev droppet

Istedet gik jagten inden på en alternativ destination, hvorunder eleverne blev taget med på råd. Både Malta, Kroatien, Grækenland, Portugal og Sankt Petersborg blev foreslået.

- Det var en masse udspil, men det var begrænset, hvad vi kunne få på det her tidspunkt. Vi havde faktisk snakket om Italien, men den røg helt ud efter weekendens coronaudbrud, forklarer Anja Klindtworth Clausen.

Coronavirus har de seneste dage spredt sig yderligere til en række ny lande herunder Danmark, Litauen og Hviderusland, Wales og Nordirland, men det fik ikke Eckersberg til at overveje helt at blive hjemme.

- Slet ikke. Vi tager det lidt afslappet, så længe det ikke er Kina. Det minder jo om influenza. Vi tager de forholdsregler, der skal til. Der er heller ikke konstateret coronavirus i Polen og Tjekkiet (red: fredag formiddag), siger hun.

I alt 14 børn, en forælder, en lærer og skolelederen selv med på busturen. Der er afrejse enten 19. eller 20. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce