Annonce
Aabenraa

Friskolebørn begyndte skoleåret på en festlig søndag i Holbøl

Den første skoledag har fokus på gensyn og god modtagelse af de nye elever. Privatfoto

Holbøl: På Grænseegnens Friskole havde børnene allerede deres første skoledag efter sommerferien søndag 11. august.

Det er en traditionen, som blev grundlagt for otte år siden, fordi skolen gerne vil festliggøre dagen - og give forældre og bedsteforældre mulighed for at deltage.

Og dem var der rigtig mange af. Der var faktisk ikke stole nok, selv om der var dækket op til 280 gæster, fortæller skolen i en pressemeddelelse.

Halvdelen af skolens børn måtte sætte sig godt til rette på gulvet. Det 9. skoleår begyndte dog i en fyldt Holbøl kirke med skolestartsgudstjeneste ved Anne Lundblad.

I skolens blomstersmykkede hal var højdepunktet som altid, at skolekammeraterne helt bogstaveligt løftede de 17 nye børn ind i skolens fællesskab, som består af 118 børn.

Dagen sluttede med fællesspisning.

I år glæder man sig på Grænseegnens Friskole ekstra over, at man har modtaget 300.000 kroner af Sønderhavs Mødehuslegat, som skal bruges til etablering af indendørs opholdsområder for udskolingen og eventuelt også fritidsordningen.

Annonce
Omkring 280 børn og voksne deltog i arrangementet på Grænseegnens Friskole. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce