Annonce
Billund

Friskolen og børnehaven holder julemarked

Der er hyggeligt julemarked på Filskov Friskole og Børnehave den 23. november. Arkivfoto: Inger Heilersen

Filskov: Lørdag den 23. november fra kl. 10-13 slår Filskov Friskole & Børnehave dørene op til årets hyggelige julemarked.

Store og små har længe været i gang med at lave kreative kort, julepynt, gaveartikler, dekorationer og lækkerier, som sælges på markedet. Der er mulighed for at nyde en kop kaffe og lidt godter i caféen, og der udloddes fine præmier i julemarkedets lotteri. Børnene kan også hygge sig og udfolde deres kreativitet ved et krea-bord.

Mangler man en julegaveide, kan man få taget et flot julebillede, og naturligvis kommer julemanden også forbi i løbet af dagen. På julemarkedet kan man betale med kontanter og Mobilepay. /HAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce