Annonce
Sport

Frisparksperler hjælper Messi til hattrick mod Sisto

Josep Lago/Ritzau Scanpix
Lionel Messi scorede tre mål for Barcelona, der på hjemmebane slog Celta Vigo med Pione Sisto på holdet.

Storklubberne FC Barcelona og Real Madrid ligger side om side i toppen af den spanske liga.

Begge har 25 point for 12 kampe, efter Real Madrid tidligere lørdag vandt 4-0 ude over Eibar, og Barcelona i lørdagens sene kamp sejrede hjemme med 4-1 over Celta Vigo.

Celta havde Pione Sisto i startopstillingen. Danskeren har ikke fået megen spilletid i denne sæson, men træner Óscar Garcia, der tidligere på ugen erstattede den fyrede Fran Escribá, kiggede Sistos vej fra første færd i jobbet.

Sisto fik dog ingen hovedrolle. Den nappede Lionel Messi som så mange gange før. Han scorede hattrick og skabte eufori på Camp Nou med blandt andet to frisparksperler.

Barcelona kom foran på et straffespark cirka midtvejs i første halvleg. Det blev dømt for hånd på bolden i feltet, og Lionel Messi eksekverede stensikkert fra pletten.

Senere i halvlegen havde Messi igen bolden i nettet, men dommeren tog VAR i brug og undlod at godkende scoringen.

Celta var hårdt presset og havde ikke så meget at byde på offensivt, men holdet slog til, da det fik muligheden efter 41 minutter. Eller rettere Lucas Olaza gjorde, da han skruede et frispark perfekt i nettet fra godt 20 meter.

Det ville Messi ikke stå tilbage for. Knap fem minutter senere - i halvlegens tillægstid - udførte han det samme fra nøjagtig samme position i den anden ende. Argentineren fandt målhjørnet, så pausestillingen lød 2-1.

Og magien stoppede ikke her. Anden halvleg var kun to minutter gammel, da Barcelona fik frispark på præcis samme sted igen. Og Messi sparkede med samme selvfølgelighed bolden ind samme sted i målet til 3-1.

Kort efter fik Sisto chancen, men hans forsøg fra en spids vinkel i feltet savnede krudt. Efter 64 minutter blev danskeren pillet ud.

Fra bænken kunne han se Sergio Busquets score kampens sidste mål. Fra kanten af feltet sparkede han en returbold ind ved stolpen til slutresultatet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce