Annonce
Kolding

Fristen er udløbet: Kæmpe outletprojekt er kuldsejlet

Det er de her parkeringsarealer, der var udset til outletcentret Holmstaden med 59 boliger og 100 butikker. Første del af projektet var planlagt her på Holmsminde længst oppe mod Pakhustovet. Riberdyb ligger længst væk på den anden side af åen. Foto: Søren Gylling

Fristen er udløbet for det største udviklingsprojekt i Koldings bymidte i mange år. Det betyder, at Kolding Byråd kan ophæve handlen om den store byggegrund og gå i gang med et nyt projekt. Handlen ophæves formentlig på byrådets møde 26. juni.

Kolding: Løbet er kørt for projektmagerne i Nordic Design Village A/S og de efterhånden syv år gamle planer om at bygge et outletcenter med i første omgang 59 butikker og 100 boliger på Riberdyb/Holmsminde.

I denne uge udløb projektmagernes frist for, at byggeriet rent fysisk skulle være i gang, hvis de vil undgå, at Kolding Byråd ophæver handlen om den centrale byggegrund. Og som alle og enhver kan se, så er der absolut ingen byggeaktivitet på den 27.000 kvadratmeter store grund, som i dag anvendes som parkeringsplads.

Med andre ord kan man endnu engang konstatere, at der ikke har været realiteter i de udtalelser, som direktør Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village er kommet med igen og igen.

Senest sagde han for to måneder siden til JydskeVestkysten, at han forventede i løbet af tre uger at have landet de nødvendige aftaler.

På intet tidspunkt i løbet af de syv år har Nordic Design Village oplyst navne på eventuelt kommende butikker i outletcentret, og det er jagten på investorer til byggeriet af butiksdelen, der er mislykkedes.

Annonce
Sidste frist for at komme i gang med byggeriet af outletcentret Holmstaden er udløbet. Nu tegner alt til, at Kolding Byråd ophæver handlen på sit sidste møde før sommerferien. Illustration: Tegnestuen Mejeriet.

Et år

Tidsfristen 12. juni hænger sammen med, at det da var præcist et år siden, at Kolding Kommune udstedte byggetilladelsen til outletcentret Holmstaden.

Siden da har nedtællingen været i gang. Ifølge lovgivningen kan en kommune nemlig ophæve en handel og trække en byggetilladelse til et projekt tilbage, når der ikke er sket noget efter et år.

Men det er efterhånden lang tid siden, at den politiske tro på Kjærgaard og kompagni begyndte at vakle. I januar satte politikerne ligefrem gang i et helt nyt planlægningsarbejde for at have en ny masterplan klar for arealerne, når og hvis Nordic Design Village som forudset måtte kaste håndklædet i ringen.

Nu skal Kolding Kommune til at finde ud af, hvad de centrale arealer Holmsminde og Ruberdyb, som i dag bruges som p-pladser, skal udvikles til. Foto: Søren Gylling.

Fred og fordragelighed

Kommunaldirektør Thomas Boe og borgmester Jørn Pedersen (V) er sparsomme med oplysninger om, hvad der sker nu i forhold til arealerne ved Riberdyb og Holmsminde, som Nordic Design Village har skødet på.

- Vi har nogle snakke med Carsten Kjærgaard om det ene og det andet. Det er en masse lukkede forhandlinger, siger Thomas Boe.

Har Kjærgaard meddelt, at projektet er opgivet?

- Det kan jeg ikke svare på.

Bliver handlen med byggegrunden ophævet, så kommunen kommer til at eje den igen?

- Det kan jeg hverken svare ja eller nej til. Det afhænger af en politisk beslutning, svarer kommunaldirektøren.

Borgmester Jørn Pedersen (V) er ligeså fåmælt.

- Nu er der tale om en lukket sag om en ejendomshandel, så jeg kan ikke sige noget. Jeg kan kun sige, at vi har en dialog i gang, og at jeg forventer, at vi har en sag på byrådets sidste møde inden sommerferien, siger han.

Carsten Kjærgaard siger, at "vi arbejder stadig på forskellige løsninger".

Så I har ikke opgivet helt endnu?

- Der kan nå at ske det inden den 26. juni, at der kommer nogle, der bliver så begejstrede for vores projekt, at de siger: Så gør vi det. Og så må vi høre, om kommunen vil acceptere det på trods af, at vi er på den anden side af den 12. juni.

Og hvis ikke?

- Så går handlen tilbage i fred og fordragelighed. Vi er blevet behandlet supergodt af Kolding Kommune, så vi forlader ikke projektet med støj og larm, siger Carsten Kjærgaard.

Åen skiller Riberdyb fra Holmsminde. Det er Riberdyb længst i baggrunden ud mod Sydbanegade. Foto: Søren Gylling
Nu skal der sættes gang i en ny planlægning for udviklingen af Holmsminde- og Riberdyb-parkeringspladserne. Foto: Søren Gylling
I syv år har Nordic Design Village arbejdet på et outletcenter midt i Kolding. Nu er det efter alt at dømme slut. Der lægges op til, at byrådet ophæver handlen med projektudviklerne på sit møde 26. juni. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce