Annonce
Kolding

Fristen er udløbet: Kæmpe outletprojekt er kuldsejlet

Det er de her parkeringsarealer, der var udset til outletcentret Holmstaden med 59 boliger og 100 butikker. Første del af projektet var planlagt her på Holmsminde længst oppe mod Pakhustovet. Riberdyb ligger længst væk på den anden side af åen. Foto: Søren Gylling

Fristen er udløbet for det største udviklingsprojekt i Koldings bymidte i mange år. Det betyder, at Kolding Byråd kan ophæve handlen om den store byggegrund og gå i gang med et nyt projekt. Handlen ophæves formentlig på byrådets møde 26. juni.

Kolding: Løbet er kørt for projektmagerne i Nordic Design Village A/S og de efterhånden syv år gamle planer om at bygge et outletcenter med i første omgang 59 butikker og 100 boliger på Riberdyb/Holmsminde.

I denne uge udløb projektmagernes frist for, at byggeriet rent fysisk skulle være i gang, hvis de vil undgå, at Kolding Byråd ophæver handlen om den centrale byggegrund. Og som alle og enhver kan se, så er der absolut ingen byggeaktivitet på den 27.000 kvadratmeter store grund, som i dag anvendes som parkeringsplads.

Med andre ord kan man endnu engang konstatere, at der ikke har været realiteter i de udtalelser, som direktør Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village er kommet med igen og igen.

Senest sagde han for to måneder siden til JydskeVestkysten, at han forventede i løbet af tre uger at have landet de nødvendige aftaler.

På intet tidspunkt i løbet af de syv år har Nordic Design Village oplyst navne på eventuelt kommende butikker i outletcentret, og det er jagten på investorer til byggeriet af butiksdelen, der er mislykkedes.

Sidste frist for at komme i gang med byggeriet af outletcentret Holmstaden er udløbet. Nu tegner alt til, at Kolding Byråd ophæver handlen på sit sidste møde før sommerferien. Illustration: Tegnestuen Mejeriet.

Et år

Tidsfristen 12. juni hænger sammen med, at det da var præcist et år siden, at Kolding Kommune udstedte byggetilladelsen til outletcentret Holmstaden.

Siden da har nedtællingen været i gang. Ifølge lovgivningen kan en kommune nemlig ophæve en handel og trække en byggetilladelse til et projekt tilbage, når der ikke er sket noget efter et år.

Men det er efterhånden lang tid siden, at den politiske tro på Kjærgaard og kompagni begyndte at vakle. I januar satte politikerne ligefrem gang i et helt nyt planlægningsarbejde for at have en ny masterplan klar for arealerne, når og hvis Nordic Design Village som forudset måtte kaste håndklædet i ringen.

Nu skal Kolding Kommune til at finde ud af, hvad de centrale arealer Holmsminde og Ruberdyb, som i dag bruges som p-pladser, skal udvikles til. Foto: Søren Gylling.
Annonce

Fred og fordragelighed

Kommunaldirektør Thomas Boe og borgmester Jørn Pedersen (V) er sparsomme med oplysninger om, hvad der sker nu i forhold til arealerne ved Riberdyb og Holmsminde, som Nordic Design Village har skødet på.

- Vi har nogle snakke med Carsten Kjærgaard om det ene og det andet. Det er en masse lukkede forhandlinger, siger Thomas Boe.

Har Kjærgaard meddelt, at projektet er opgivet?

- Det kan jeg ikke svare på.

Bliver handlen med byggegrunden ophævet, så kommunen kommer til at eje den igen?

- Det kan jeg hverken svare ja eller nej til. Det afhænger af en politisk beslutning, svarer kommunaldirektøren.

Borgmester Jørn Pedersen (V) er ligeså fåmælt.

- Nu er der tale om en lukket sag om en ejendomshandel, så jeg kan ikke sige noget. Jeg kan kun sige, at vi har en dialog i gang, og at jeg forventer, at vi har en sag på byrådets sidste møde inden sommerferien, siger han.

Carsten Kjærgaard siger, at "vi arbejder stadig på forskellige løsninger".

Så I har ikke opgivet helt endnu?

- Der kan nå at ske det inden den 26. juni, at der kommer nogle, der bliver så begejstrede for vores projekt, at de siger: Så gør vi det. Og så må vi høre, om kommunen vil acceptere det på trods af, at vi er på den anden side af den 12. juni.

Og hvis ikke?

- Så går handlen tilbage i fred og fordragelighed. Vi er blevet behandlet supergodt af Kolding Kommune, så vi forlader ikke projektet med støj og larm, siger Carsten Kjærgaard.

Åen skiller Riberdyb fra Holmsminde. Det er Riberdyb længst i baggrunden ud mod Sydbanegade. Foto: Søren Gylling
Nu skal der sættes gang i en ny planlægning for udviklingen af Holmsminde- og Riberdyb-parkeringspladserne. Foto: Søren Gylling
I syv år har Nordic Design Village arbejdet på et outletcenter midt i Kolding. Nu er det efter alt at dømme slut. Der lægges op til, at byrådet ophæver handlen med projektudviklerne på sit møde 26. juni. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Annonce
Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce