Annonce
Tarm

Fritids- og naturpark i Sdr. Bork rykker nærmere: Politikere bevilgede 300.000 kroner til første etape

Sogneforeningen Bork for land og by og det lokale forsamlingshus i Sdr. Bork er gået sammen med Aktiv fritid i West om at etablere en ny bypark med masser aktiviteter. Den samlede pris forventes at blive to millioner kroner, men arbejdet er delt op i to faser. Illustration: Arkitektfirmaet Eskild Madsen
Initiativtagerne til ny rekreativ attraktion i den sydlige del af kommunen er nu ved at have de nødvendige penge i hus; tilbage står 200.000 kroner, som der er søgt om ved forskellige fonde.
Annonce

Sdr. Bork: Planerne om etableringen af en fritids- og naturpark i Sdr. Bork rykkede tirsdag et stort skridt nærmere, da teknik- og miljøudvalget besluttede at bevilge et stort beløb til projektet.

Initiativtagerne - Sogneforeningen Bork for Land og By, Sdr. Bork Forsamlingshus og Aktivitetsforeningen Aktiv Fritid i West - havde søgt om 300.000 kroner fra den kommunale gearingspulje til udvikling og etablering af første etape af fritids- og naturparken.

Politikerne bevilgede enstemmigt pengene, og dermed er de 1,1 millioner kroner, der er nødvendige, næsten på plads.

- Gearingspuljen støtter grønne projekter, så ansøgningen lever op til kriterierne, også om en egenfinansiering på mindst 40 procent, fortæller teknik- og miljøudvalgets formand, John G. Christensen (S).


Gearingspuljen støtter grønne projekter, så ansøgningen lever op til kriterierne, også om en egenfinansiering på mindst 40 procent.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


Projektet støttes af Landdistriktsrådet med 75.000 kroner, Bork for Land og By med 50.000kroner, SE Vækstpulje med 100.000 kroner, Lokale- og Anlægsfonden med 200.000 kroner, Velux Fonden med 70.000 kroner, Bork Havn Fonden med 50.000 og nu altså Gearingspuljen med 300.000 kroner. Der er søgt om i alt 200.000 kroner fra andre fonde, og desuden bidrager blandt andet frivilligt arbejde med 51.500 kroner.

Annonce

Et rekreativt område

Ideen er, at Fritids- og Naturparken skal være en blanding af rå, uplejet natur, plejede områder bestående af æblelund, blomstereng, bakkede og naturligt slyngede stier samt idébestemte aktivitetsområder, der kommer til at bestå af en multiarena, cykellegebane og forhindringsbane, aktivitetsbane, pumptrackbane - hvor man driver cyklen frem med pumpende bevægelser frem for at trampe i pedalerne - æblelund og blomstereng samt overdækkede opholdsområder.

Fritids- og Naturparken har stor lokal opbakning, og kommunen vurderer, at det vil skabe et fælles rekreativt område for borgerne i Sdr. Bork.

Projektet skal også ses i sammenhæng med Sdr. Bork Forsamlingshus, der for nogle år siden blev renoveret og nytænkt, og som har været en afgørende faktor for at skabe et stærkt sammenhold i Sdr. Bork.

Den samlede pris på hele projektet ventes at blive to millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce