Annonce
Tønder

Fritidscenter kan se en ende på gæld

Lars Thomsen, formand for Tønder Sport- og Fritidscenter, fortæller, at det vil give fritidscentret en frihed ikke at skylde kommunen penge. Arkivfoto: Niklas Majgaard
Tønder Sport- og Fritidscenter budgetterer med et overskud næste år, og hvis forventningerne til i år og 2020 holder, vil centret kunne betale sin sidste kommunale gæld ved udgangen af 2020. Det vækker glæde.

TØNDER: Tønder Sport- og Fritidscenter kan være på vej mod at afdrage sin sidste kommunale gældskrone.

Det ligger fast, efter at fritidscentret har fået godkendt sit budgetforslag for 2020 af kultur- og fritidsudvalget med Venstres René Andersen i spidsen. Fritidscentret forventer et driftsresultat på knap 700.000 kroner og et samlet overskud efter afskrivninger på lige knap 375.000 kroner. Det vil - hvis forventningerne til i år og næste år holder - betyde, at Tønder Kommune kan få deres sidste kroner retur ved udgangen af næste år.

- Hvis det holder stik, så synes jeg, det er rigtig fantastisk, at de kan få den gæld afviklet. Det vil i hvert fald betyde, at der er nogle nye muligheder, der står åbne. Så kan man måske begynde at udvikle det lidt mere, siger udvalgsformand René Andersen.

- Så det er da kun positivt, at såfremt deres budget holder, så er de gældfri i 2020, fastslår han.

Fritidscentret, der rummer både haller, café, svømmehal, camping og vandrerhjem, forventer i øjeblikket et overskud på cirka 700.000 kroner i år.

Annonce

Det er hele bestyrelsen, der er glade, for at vi kommer i den situation, for det giver os noget frihed til, at vi kan agere mere offensivt med andre tiltag, der er i området.

Lars Thomsen, formand for Tønder Sport- og Fritidscenter

Glad formand

Formand for Tønder Sport- og Fritidscenter, Lars Thomsen, er da også godt tilfreds med udsigten til ikke at skylde Tønder Kommune penge.

- Det er hele bestyrelsen, der er glade for, at vi kommer i den situation. Det giver os noget frihed til, at vi kan agere mere offensivt med andre tiltag, der er i området. Og der sker rigtig mange spændende ting dernede, fortæller han.

- Ved at vi får afviklet gælden, så står vi i en langt bedre, mere gunstig position, når vi skal hjælpe både foreninger og de ønsker, der er for fornyelser i området, siger han.

Lars Thomsen, der blev formand for omkring halvandet år siden, peger på, at fritidscentrets gæld blandt andet er skabt ved, at der er lavet investeringer i området.

Legeområde og renoveringer

Hvis fritidscentret får ekstra frihed og penge mellem hænderne, kommer der ikke til at mangle projekter.

- Vi vil for eksempel gerne have, at der sker nogle renoveringer ovre på campingpladsens toilet og køkkenfaciliteter. Det er meget gammelt og 70'er-agtigt, og vi får også noget kritik af, at det ser gammelt og ikke så interessant ud, fortæller Lars Thomsen, der også ønsker en åben reception i fritidscentret, hvilket vil kræve noget arbejde.

- Så vil vi også gerne lave et legeområde til småbørnsfamilier inde i hallen, fortsætter han ønskesedlen.

- Der er masser af planer, men vi har ligesom ikke turdet trykke på knappen, fordi vi skal også vide, hvor vi lander henne. Og nu ser det ud til, at vi lander okay i år og også bedre end sidste år. Og derfor er vi selvfølgelig optimistiske i bestyrelsen i forhold til, dels at få gælden væk, men at vi også kan investere i nogle af de ønsker, vi trods alt har, siger formanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce