Annonce
Tønder

Fritidscenter kan se en ende på gæld

Lars Thomsen, formand for Tønder Sport- og Fritidscenter, fortæller, at det vil give fritidscentret en frihed ikke at skylde kommunen penge. Arkivfoto: Niklas Majgaard
Tønder Sport- og Fritidscenter budgetterer med et overskud næste år, og hvis forventningerne til i år og 2020 holder, vil centret kunne betale sin sidste kommunale gæld ved udgangen af 2020. Det vækker glæde.
Annonce

TØNDER: Tønder Sport- og Fritidscenter kan være på vej mod at afdrage sin sidste kommunale gældskrone.

Det ligger fast, efter at fritidscentret har fået godkendt sit budgetforslag for 2020 af kultur- og fritidsudvalget med Venstres René Andersen i spidsen. Fritidscentret forventer et driftsresultat på knap 700.000 kroner og et samlet overskud efter afskrivninger på lige knap 375.000 kroner. Det vil - hvis forventningerne til i år og næste år holder - betyde, at Tønder Kommune kan få deres sidste kroner retur ved udgangen af næste år.

- Hvis det holder stik, så synes jeg, det er rigtig fantastisk, at de kan få den gæld afviklet. Det vil i hvert fald betyde, at der er nogle nye muligheder, der står åbne. Så kan man måske begynde at udvikle det lidt mere, siger udvalgsformand René Andersen.

- Så det er da kun positivt, at såfremt deres budget holder, så er de gældfri i 2020, fastslår han.

Fritidscentret, der rummer både haller, café, svømmehal, camping og vandrerhjem, forventer i øjeblikket et overskud på cirka 700.000 kroner i år.

Det er hele bestyrelsen, der er glade, for at vi kommer i den situation, for det giver os noget frihed til, at vi kan agere mere offensivt med andre tiltag, der er i området.

Lars Thomsen, formand for Tønder Sport- og Fritidscenter

Annonce

Glad formand

Formand for Tønder Sport- og Fritidscenter, Lars Thomsen, er da også godt tilfreds med udsigten til ikke at skylde Tønder Kommune penge.

- Det er hele bestyrelsen, der er glade for, at vi kommer i den situation. Det giver os noget frihed til, at vi kan agere mere offensivt med andre tiltag, der er i området. Og der sker rigtig mange spændende ting dernede, fortæller han.

- Ved at vi får afviklet gælden, så står vi i en langt bedre, mere gunstig position, når vi skal hjælpe både foreninger og de ønsker, der er for fornyelser i området, siger han.

Lars Thomsen, der blev formand for omkring halvandet år siden, peger på, at fritidscentrets gæld blandt andet er skabt ved, at der er lavet investeringer i området.

Annonce

Legeområde og renoveringer

Hvis fritidscentret får ekstra frihed og penge mellem hænderne, kommer der ikke til at mangle projekter.

- Vi vil for eksempel gerne have, at der sker nogle renoveringer ovre på campingpladsens toilet og køkkenfaciliteter. Det er meget gammelt og 70'er-agtigt, og vi får også noget kritik af, at det ser gammelt og ikke så interessant ud, fortæller Lars Thomsen, der også ønsker en åben reception i fritidscentret, hvilket vil kræve noget arbejde.

- Så vil vi også gerne lave et legeområde til småbørnsfamilier inde i hallen, fortsætter han ønskesedlen.

- Der er masser af planer, men vi har ligesom ikke turdet trykke på knappen, fordi vi skal også vide, hvor vi lander henne. Og nu ser det ud til, at vi lander okay i år og også bedre end sidste år. Og derfor er vi selvfølgelig optimistiske i bestyrelsen i forhold til, dels at få gælden væk, men at vi også kan investere i nogle af de ønsker, vi trods alt har, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce