Annonce
Varde

Frits Anneberg: Vi er ikke noget uhyre

Frits Anneberg ses her på mejerigrunden i Lunde. Nu har han sammen med sin bror bevæget sig ud af Lunde og ind i Ho med et projekt. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard

Ho: Næsten halvanden time inde i borgermødet i Ho valgte Frits Anneberg at stille sig op og tale til de meget utilfredse Ho-boere. Frits Anneberg har sammen med sin bror købt Skallingevej 6, hvor de ønsker at bygge hytter og lave en autocamperplads.

- Ho Bjerge er fantastisk flotte, og vi er selv meget optaget af natur, så vi er ikke interesseret i at splitte det ad, sagde han.

- Vi er ikke et uhyre, der vil rippe op i alt muligt. Det er første gang, vi bevæger os ud for Lunde, men vi har da vist fået en lærestreg.

Han prøvede at vise på billeder, hvad brødrenes planer mere præcis går ud på. Han mente ikke, at det er var så slemt for naturen, som deltagerne på borgermødet mente. Det virkede dog ikke til at ændre nogen holdninger blandt Ho-boerne.

Annonce

Kunne blive i Lunde

Frits og Christian Anneberg driver til dagligt en limtræsfabrik i Lunde, og det er i Lunde, at brødrene har brugt flest kræfter tidligere.

- Vi kan også bare blive i Lunde, sagde Frits Anneberg.

Det fik en deltager på borgermødet til at råbe "hørt", mens andre klappede.

Derefter forklarede Frits Anneberg, at han mener, at øget turisme også er til gavn for Ho-boerne. Det kunne for eksempel give øget omsætning på Ho Kro.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce