Annonce
Aabenraa

Frivillig brandmand fra Sønderjylland er indstillet til pris

Søren Schack Hansen er opvokset i landsbyen Kværs vest for Gråsten. Han er gift med Mette, og tilsammen har de fem børn. Børnene er i alderen tre til 13 år. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Søren Schack Hansen fra Rødekro er blevet indstillet til prisen som Årets IBA-underviser. Han er en mand med flere talenter.

Rødekro: Søren Schack Hansen underviser i flere fag på den toårige uddannelse til produktionsteknolog hos IBA i Kolding. Han gør det så godt, at han nu sammen med fire kolleger er indstillet til prisen som Årets IBA Underviser. Det er en ny pris, hvor vinderen efter dyst med landets andre akademier bliver præmieret hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Søren Schack Hansen har været ansat på IBA lige siden, ministeriet gav tilladelse til, at IBA kunne udbyde uddannelsen som produktionsteknolog i 2015. Han har gennem de fire år deltaget aktivt i at revidere studieordningen bag uddannelsen og ikke mindst forbedre eksamensformerne. Samtidig har han også fundet nye måder at synliggøre uddannelsens læringsmål på.

- Søren har et formidabelt overblik over sine fag og har sat sig fuldstændigt ind i uddannelsen. Han kan udfordre både uddannelseschefen, ledelsen og ministeriet, når studieordningen skal læses og fortolkes. Hans viden gør, at jeg som kollega aldrig sætter spørgsmålstegn ved det, han mener, der skal ske. For han har ret, udtaler Søren Schack Hansens IBA-kollega Kim Riis i en pressemeddelelse.

Annonce
Søren Schack Hansen er indstillet som årets underviser hos IBC i Kolding. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Gospelsanger

Men Søren Schack Hansen kan andet end at undervise.

Han er vicekaptajn hos Rødekro Frivillige Brandværn og rykker jævnligt ud for at gøre sit for at hjælpe. Og så synger han gospel med sin hustru i et lokalt gospelkor en gang om ugen.

Sørens kone, Mette, driver en privat pasningsordning i deres hjem i Rødekro, og her er Søren godkendt af kommunen til at være hendes afløser.

Med mellemrum passer han de fem dagplejebørn nogle timer om eftermiddagen, så Mette for eksempel kan hente deres yngste i børnehaven.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce