Annonce
Tønder

Frivillig gennem 20 år: Hyldet med DBU-pris i Tønder

Gunnar Jordt blev fredag overrasket med DBU's pris, Gør en forskel-prisen, af borgmester Henrik Frandsen (TL) og DBU's lokale mand, Claus Behrendt, der holdt en tale. Med prisen følger 4000 kroner. Foto: Martin Franciere
Fredag eftermiddag blev mange års frivilligt arbejde hyldet med en pris fra DBU Jylland region 4. "Gør en forskel"-prisen uddeles til frivillige, der, ja, gør en kæmpe forskel. Modtageren selv var meget overrasket.
Annonce

TØNDER: Fredag var en dag som så mange andre. Det gjaldt også for TSF Fodbolds Gunnar Jordt, der rendte rundt og foretog opmåling af det nye aktivitetsområde ved Tønder Sport- og Fritidscenter. Som altid var han på frivilligt arbejde.

Men han blev af TSF's Kasper Sørensen lokket i baghold i det gamle klubhus ved atletikstadion, hvor han blev overrasket af en lille komité med DBU's lokale mand, Claus Behrendt, i spidsen.

Anledningen skulle findes i, at Gunnar Jordts omkring 20 år som frivillig for sportsforeningen er uundværlig. Derfor var han indstillet til prisen som DBU's "Gør en forskel"-pris.

- Det er en stor pris. Der er rigtig mange, der har lagt billet ind til prisen. Alene i finalefeltet var der seks-syv navne, fortæller Claus Behrendt, der begrundede prisen med, at Gunnar Jordt altid er til at regne med, når der er brug for hjælp.

Annonce

Paf modtager

Gunnar Jordt var helt og aldeles paf. Han nåede lige at stille sin målepind fra sig, før han blev overrasket.

Ved du, hvorfor du er her?

- Det ved jeg ikke.

Du er modtager af DBU's Gør en forskel-prisen.

- Nå.


Hvis der er én, der fortjener skulderklappet, så er det i hver fald Gunnar.

Claus Behrendt, bestyrelsesmedlem, DBU Jylland region 4


Det afholdt dog ikke Claus Behrendt fra at komme med nogle ord fra indstillingen:

- Gunnar (Jordt, red.) har efterhånden været i klubben i en menneskealder, hvor han har varetaget samtlige opgaver og hverv - lige fra formand til træner, kasserer, holdleder, stadionspeaker, baneansvarlig, opkridter samt mange flere, sagde DBU's lokalmand og forsatte:

- Ja, han er klubbens blæksprutte, og utroligt nok har han til stadighed samme energi og gåpåmod.

Med DBU's Gør en forskel-prisen følger 4000 kroner. Pengene har Gunnar Jordt dog ikke tænkt sig at beholde - de ryger i klubklassen, proklamerer han. Foto: Martin Franciere
Annonce

Træner for sønnen

Efter at have fået begrundelsen  havde Gunnar Jordt tid til at sunde sig lidt.

- Det er fantastisk, konstaterede han.

Gunnar Jordt begyndte sit frivillige arbejde i TSF for 20 år siden. Just hjemvendt fra en 10-årig arbejdsperiode i Tyskland, troede han egentlig, at han skulle tage en pause, men sønnen Thomas ville det anderledes. Han samlede et fodboldhold som U18-spiller - men der manglede en træner. Og så måtte Gunnar Jordt træde til. Siden har han gjort en forskel som frivillig for TSF med enten det ene, det andet eller noget helt tredje.

Annonce

Diplom og 4000 kroner

Foruden et diplom fra DBU udgøres "Gør en forskel"-prisen af 4000 kroner. Pengene er ikke øremærket noget specifikt og er til fri afbenyttelse. Men Gunnar Jordt har ikke tænkt sig at bruge pengene på tjant og fjas. Han smider dem i klubkassen, så de kan komme TSF's medlemmer til gode. Faktisk mener Gunnar Jordt ikke, at han har fortjent hverken pris eller penge:

- Jeg tænker, at der er andre, der i mine øjne har gjort mere, end jeg har gjort.

Men Claus Behrendt fastholder, at Gunnar Jordt er den helt rigtige modtager af prisen:

- Hvis der er én, der fortjener skulderklappet, så er det i hver fald Gunnar.

Gunnar Jordt har været formand, træner, kasserer, holdleder, stadionspeaker, baneansvarlig, opkridter samt meget andet i TSF-regi. Foto: Martin Franciere

Hvis ikke coronaen havde hærget, ville overrækkelsen af Gør en forskel-prisen være sket i næste weekend i forbindelse med DBU-regionens årsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce