Annonce
Billund

Frivilligcenter har fat i de internationale: - De har rigtig mange ressourcer

Når medlemmerne samles til repræsentantskabsmøde, vil Noémi Fodor Rasmussen fortælle om de nye fokusområder for 2020. Arkivfoto: Annette Jarl
Frivilligcenter Billund kalder til repræsentantskabsmøde med høje ambitioner om at gøre en forskel for både unge og gamle - og internationale.

Grindsted: Unge, gamle og internationale frivillige er i fokus på Frivilligcenter Billund i år.

Bestyrelsen for de mange frivillige, sociale foreninger har blandt andet sat sig for, at man sammen med blandt andet Talent Billund vil gøre noget mere for de unge i foreningerne. Samtidig vil man også hjælpe foreningerne med at skaffe flere unge frivillige og skabe et mødested for de unge på tværs af foreninger. Det arbejde er der allerede taget hul på med det nye Ungenetværk på tværs.

Også de gamle, altså dem, der er ældre end "de ældre", har Frivilligcentrets bevågenhed. Her vil bestyrelsen gerne gøre mere for at hjælpe for eksempel vennekredsene på de enkelte plejehjem.

Frivilligcentret er også ved at komme i kontakt med en del medfølgende ægtefæller fra det internationale miljø i Billund.

- Jeg har allerede fået flere henvendelser fra internationale borgere, der gerne vil være med i frivilligt arbejde, og de har rigtig mange ressourcer. Samtig er der meget for dem selv at hente ved at være frivillige: De får øvet dansk, og de får indsigt i, hvad Danmark er for et land, siger Noémi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund.

Bestyrelsen har også en ambition om, at 2020 skal være året, hvor man når ud til flere af omegnsbyerne. Samtidig vil Frivilligcentret på tværs af af andre fokusområder have ensomhed i kikkerten.

Annonce

Møde 26. februar

Alt dette vil Noémi Fodor Rasmussen fortælle mere om, når der den 26. februar er repræsentantskabsmøde i Frivilligcenter Billund.

Mødet indledes på festlig vis med velkomstdrink og kransekage klokken 19. Alle foreningsfrivillige eller personlige medlemmer af Frivilligcentret kan stille op til valg til bestyrelsen. Tre personer skal vælges ind, da Gurli Hansen (Den hjælpende hånd i Vorbasse), Sigfred Jensen (personligt medlem) og Steen Pedersen (Dansk Folkehjælp) stopper. Linda Christensen fra Landsforeningen for skåne- og fleksjobbere genopstiller.

Repræsentantskabetmødet finder sted i Frivilligcenter Billund, Nymarksvej i Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce