Annonce
Billund

Frivillige arbejder på opdatering af anlæg og sammenhæng mellem campus og torv

Sidste år blev grundlovsdag også holdt i anlægget - i år bliver der lagt op til fest med flere foreninger. Arkivfoto: Chresten Bergh

Lige nu handler det for seks frivillige om at stable en fest på benene grundlovsdag ved den gamle talerstol i anlægget, men de har også et helt idékatalog til sammenhæng mellem campus og torv.

Grindsted: Seks frivillige har sat sig for at fejre 100 års jubilæet for den gamle talerstol i anlægget i Grindsted. Stedet trænger nemlig til en opdatering og kunne derudover blive til et dejligt mødested for børnefamilier, dagplejere og foreninger. På 100 års dagen for talerstolen, grundlovsdag den 5. juni, inviterer de seks frivillige derfor til fest - sammen med en række foreninger, der hver især vil bidrage til festlighederne.

- Vi er seks frivillige, der har mødtes over de seneste tre år. Fire er her fra byen, mens to kommer udefra med en interesse i byen, fortæller Anni Guldager, der ligeledes har kontaktet kommunen og også søger penge til projektet. Det er dog ikke helt på plads endnu.

Annonce

Foreninger er med

Kontakten til blandt andet husholdningsforening og landbrugsskolen, produktionsskolen, GAS, Idræt om Dagen, politiske partier og flere andre er dog i hus.

- De bidrager hver især med at bage, lave pandekagehuse og lignende, siger Anni Guldager, der gerne så, at anlægget igen kunne fremstå som et dejligt sted, hvor man kunne tage hen med madkassen og børnene.

- Jeg husker det fra min egen barndom, hvor der var en helt fænomenal legeplads. I dag er der ikke rigtig nogle steder, hvor man kan tage hen i byen og sidde og hygge sig - uden det koster en formue, og måske kunne det også være noget for børnefamilier på ferie, der trænger til at puste ud efter ture i forlystelserne i Billund, siger Anni Guldager, der sammen med de øvrige frivillige også har udarbejdet et større idékatalog til mere sammenhæng mellem campus og torvet.

Det er de dog ikke helt klar på at løfte sløret for endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce