Annonce
Haderslev

Frivillige cykel-piloter er en mangelvare

På nogle plejecentre i Haderslev står ladcyklerne stille. Det kniber med at få nok til at træde i pedalerne. men ikke i Vojens.
Annonce

Udover Hummeltoftens Plejecenter er fire andre plejecentre i Haderslev Kommune tilmeldt landsforeningen ”Cykling uden alder”.

Det er Bregnbjerglunden i Vojens, Højmarken/Engparken i Gram, Øsby Plejecenter og Kong Frederik d. 9.’s Plejecenter i Haderslev.

Men kun i Vojens træder piloterne i pedalerne i øjeblikket og sikrer vind i håret hos beboerne.

- Vi har en del piloter, hvoraf især fire er meget aktive, fortæller Birte Christensen. Plejecentret råder over to rickshaws og en såkaldt side-by-side cykel.

Den sidstnævnte cykel er i øvrigt udlånt af plejecentret i Gram, Højmarken/Engparken, hvor man ikke har cyklet et stykke tid. Her står ellers to rickshaws klar. Til gengæld er det blevet lavvande med hensyn til piloter.

- Vi prøver igen at få gang i cyklerne næste år, og så håber jeg, at der melder sig frivillige som piloter. Vi vil selv gøre en aktiv indsats for at rekruttere nogle. Blandt andet ved at henvende os til fitness-centret, siger leder Karen Margrethe Iversen.

På Kong Frederik d. 9.’s Plejecenter i Haderslev har et par cykler ligeledes stået stille i lang tid. Også på grund af mangel på frivillige til at cykle.

- Det er en aktivitet, vi skal have fat i igen. Helt sikkert. Vi har en dejlig og meget aktiv vennekreds. Men her bliver man jo også ældre, og cyklerne kan være tunge at håndtere. Vi skal måske have anskaffet os en sofacykel med motor i stedet, siger leder Lena Schmidt.

På Øsby Plejecenter er der heller ikke meget gang i hjulene på centrets enlige rickshaw. Her mangler også frivillige til at træde i pedalerne. Kun to er skrevet op til pilot-tjansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce