x
Annonce
Sydjylland

Frivillige førstehjælpere får veste, kurser og forsikring

Over 6000 syddanskere er tilmeldt Trygfonden Hjerteløber. De er frivillige førstehjælpere, som skal være med til at redde liv, når de bliver tilkaldt via telefonen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Region Syddanmarks frivillige førstehjælpere skal snart rykke ud med førstehjælp til borgerne under en ny ordning. De får tilbudt blandt andet forsikring og kurser.
Sag: Fra maj bliver de frivillige førstehjælpere i Region Syddanmark tilkaldt via Trygfondens Hjerteløberordning i stedet for den hidtidige førstehjælpsordning Danmark Redder Liv.
Hjerteløberne vil blandt andet få tilbudt arbejdsskadeforsikring og førstehjælpskurser, hvor der også bliver uddelt førstehjælperveste. Trygfonden stiller det tekniske system gratis til rådighed, og derfor har regionen nu mulighed for at bruge penge på nogle af de tiltag, der kan komme med over i den nye ordning, skriver regionen i en pressemeddelelse.
Modsat den tidligere hjerteløberordning stiller Trygfondens ordning ikke krav om, at de frivillige har et førstehjælpskursus. 96 procent af de tilmeldte hjerteløbere angiver dog, at de har taget uddannelse i hjerte-lungeredning, skriver regionen.

Win-win

I oktober 2019 pegede et flertal i regionsrådet på, at Region Syddanmark skulle være en del af Trygfonden Hjerteløber.
- De penge, vi før brugte på den tekniske løsning, bruger vi nu på blandt andet førstehjælpskurser og veste, der gør hjerteløberne mere synlige, når de løber ud. Og så er vi samtidig blevet en del af en national ordning, så man kan blive tilkaldt som hjælper i hele landet. Det er win-win, synes jeg, påpeger formand for Præhospitaludvalget Mads Skau (V) i en pressemeddelelse.
Arbejdsskadeforsikringen betyder, at de hjerteløbere, der bliver kaldt ud, er dækket af forsikring, hvis de skulle være uheldige at komme til skade under en hjerteløberaktion.
Hjerteløberordningen giver regionens vagtcentral mulighed for at tilkalde frivillige til hjertestop. De kan enten give hjerte-lunge-redning eller hente en hjertestarter. Når det professionelle beredskab kommer frem, overtager det ledelsen af indsatsen. Over 6000 syddanskere er tilmeldt Trygfonden Hjerteløber.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce