Annonce
Tarm

Frivillige fjerner 6000 kubikmeter våd jord

Nej, graver ikke ud til en sø ved Rækker Mølle Hallen. Men om et år står der en funklende ny hal her. Foto: Jørgen Kirk
Der skal køres cirka 600 vognlæs jord væk, før næste etape af byggeriet af den nye hal i Rækker Møller kan gå i gang. Det er ikke helt let, når regnen har væltet ned.

Rækker Mølle: Der blev brug for en solid pumpe, da arbejdet med at grave ud til den nye hal ved Rækker Mølle Hallen for alvor gik i gang i denne weekend.

- Det er ikke nemt arbejde, når jorden er våd efter de ret solide regnbyger, der har ramt Vestjylland de seneste dage, men vi skal jo gerne have lukket byggeriet inden vinteren. Og desuden er det svært at aflyse, når vi både har fået frivillige til at stille op i denne weekend, og fået transporteret en masse materiel herhen, siger murermester Brian Nielsen, der også sidder i hallens bestyrelse.

- Vi er cirka 20 frivillige i sving hen over weekenden, fordelt på flere hold, og vi har fået udstyr stillet gratis til rådighed af både Lauge Bonde, Stauning Maskinstation og Skjern Brolægning og Entreprenørforretning, samt en masse af områdets landmænd. Det er vi meget taknemmelige for. Den opbakning, som vi får lokalt, er helt fantastisk. Her i de små samfund er vi gode til at hjælpe hinanden, siger Bjarne Nielsen.

Dagbladet mødte også bestyrelsesmedlem Michael Emborg ved "svømmepølen" ved hallen. Det var ham, der torsdag slog op på Rækker Mølles facebookside, at der nok ville komme til at være lidt mudder på Tylvadvej, Rækker Møllevej og Skårupvej fredag til søndag.

Det må man sige, at han fik ret i.

- Sådan må det være under de her forhold. Men vi forsøger at holde det så rent, som vi kan, og alle tager det pænt, siger Michael Emborg.

Planen er, at den nye hal skal stå helt færdig til sæsonstart 2020.

- Det bliver rigtig godt - ikke bare for håndbolden, men for alle - også indendørsfodbold, badminton og gymnastik med mere. Vi glæder os rigtig meget, siger Brian Nielsen.

- Der er virkeligt brug for udvidelsen, og vi har en god økonomi i hallen. Og så er det da lidt sjovt, at Rækker Møller fremover bliver den by i landet, der har flest hal-kvadratmeter pr. indbygger, siger Brian Nielsen.

Med til glæden over den nye hal i Rækker Møller hører, at politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune i første omgang meldte ud, at der var stop for lokaletilskud til nye haller. Senere annulerende byrådet dog beslutningen, fordi Rækker Mølle Hallen på det tidspunkt var så langt fremme i planlægningen, at det ikke var fair at ramme hallen på den måde.

Annonce
Udstyret er lånt og alle arbejder frivilligt. På den måde holdes prisen på den nye hal i Rækker Mølle nede. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce