Annonce
Sønderborg

Frivillige giver en hånd med matematikken

På biblioteket er der fremover matematikcafé hver tirsdag eftermiddag. Her kan både folkeskoleelever og gymnasieelever få hjælp med det, der driller.

Sønderborg: Driller andengradsligningen? Og hvordan er det nu lige, at regnereglerne for brøker er? Det, og mange flere matematikspørgsmål, kan man få hjælp til, når lektiehjælpsorganisationen Matematikcenter åbner gratis matematikcafé på Biblioteket Sønderborg fra tirsdag den 9. januar. De lokale frivillige i matematikcaféen er enten studerende, i arbejde eller pensionerede undervisere. De kan hjælpe med matematik i folkeskolen og helt op til A-niveau i gymnasiet og er klar til at give en hånd både med enkelte opgaver, hvis man er bagud i undervisningen, og med forklaring af hele emner i dybden.- Vi håber at elever og studerende i Sønderborg vil komme og besøge os i matematikcaféen, når de skal lave deres lektier og afleveringer i matematik. De frivillige står i hvert fald klar til at hjælpe og give dem et løft i matematik, fortæller Kathrine Predstrup fra Matematikcenter i en pressemeddelelse.

Annonce

Også hjælp på nettet

Det er ikke kun i matematikcaféen, at Matematikcenter hjælper med lektierne. På Matematikcenters hjemmesider, Webmatematik.dk og Webmatlive.dk, kan man få online hjælp. Det er også gratis, og unge i Sønderborg har for længst opdaget det gode tilbud. I 2017 har Webmatematik.dk og Webmatlive.dk tilsammen haft 55.582 besøg fra unge i Sønderborg.Matematikcaféen foregår hver tirsdag kl. 16.00-18.00 på Biblioteket Sønderborg.

Matematikcenter er en non-profit organisation, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til børn og unge landet over. /exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce