Annonce
Vejen

Frivillige holder byen blomstrende

Hvem er det, der holder det lille bed ved hovedgaden i Glejbjerg så smuk? Det er såmænd Sigurd Thomsen, Harald Viuf, tovholder Birgit Madsen, Inge-Lise Lauridsen og Vita Noer - byens frivillige havemænd. Sidstnævnte var fraværende. Foto: Steen Rasmussen
Hver torsdag formiddag rykker Glejbjerg gartnere ud med hakke, rive og plæneklipper - og en kop kaffe tilsat hygge.

GLEJBJERG: Nogle tror stadig, at kommunen kommer marcherende med al mulig service. Andre tager sagen i egen hånd og gør en kolossal forskel.

De frivillige havemænd m/k i Glejbjerg hører til i sidstnævnte kasse. Det er f.eks. dem, som sørger for, at bede og blomster ved byens indfaldsveje og plæner og pladser rundt i byen er friserede og indbydende.

Og lønnen - ja, den bærer sig selv og består i lige dele stolthed over at være med til at holde byen pæn og præsentabel og så i et rundstykke eller to, som borgerforeningen donerer, og som indtages med kaffe og god snak på bænken ved brugsen eller, hvis det river og rusker, inde ved et cafebord inde i butikken.

- Jo, selvfølgelig hygger vi os. Det er da også en del af det, fortæller Birgit Madsen og Inge-Lise Lauridsen, mens de luger det lille blomsterbed på hjørnet af Borgergade og Grenevej.

Bag indsatsen står borgerforeningen, som tog initiativet og stillede penge til rådighed for to, tre år siden, men deltagerne er i høj grad selvstyrende. De har f.eks. selv skaffet ekstra midler til en trailer, plæneklipper, busktrimmer og et udvalg af hakker og river. Sponsorerne - stort set alle byens virksomheder - har fået deres navne og logoer på traileren. Seneste har havefolket også fået del i formuen fra den nu nedlagte snerydningsforening.

- Vi mødes - hvis det altså ikke regner, for så holder vi fri - hver torsdag formiddag, og vi vil da gerne være nogle flere, som vil hjælpe til. Det er ikke spor svært, og så kommer man med i et lille fællesskab og får man hyggen med. Det kræver bare, at man har lidt tid i overskud.

Indtil videre består truppen af tovholder Birgit Madsen, Inge-Lise Lauridsen, Vita Noer, Sigurd Thomsen og Harald Viuf.

Annonce

Selvfølgelig hygger vi os. Det er da også en del af det.

Birgit Madsen og Inge-Lise Lauridsen

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce