Annonce
Kolding

Frivillige med corona-hjælp: Vi handler gerne ind for udsatte borgere

Kirsten Hviid Nissen er en af dem, der har meldt sig til frivilligt at hjælpe udsatte borgere med at få handlet ind. Privatfoto
Et stigende antal ældre og særligt udsatte vælger i disse dage at blive inden døre som følge af risikoen for coronavirus, og det har fået flere borgere landet over til at tilbyde frivillig hjælp. Det er også billedet i Vamdrup, hvor en ny Facebook-gruppe har set dagens lys. Her kan borgere, der er særligt udsatte, hvis de bliver smittet, melde sig ind, hvis de har brug for hjælp til eksempelvis at få handlet.

Vamdrup: Med meldingerne om risikoen for coronasmitte, som særligt kan påvirke ældre og udsatte borgere, er grupper af frivillige landet over gået sammen for at tilbyde hjælp til dem, som i øjeblikket ikke selv har mulighed for at bevæge sig ud. Tirsdag aften bredte tendensen sig også til Vamdrup, hvor en ny Facebook-gruppe "Corona-hjælp i Vamdrup" blev oprettet. Her kan udsatte borgere komme i kontakt med frivillige personer i byen, som har mulighed for at handle og lignende. En af kvinderne bag er Kirsten Hviid Nissen.

- Jeg sad og så statsministerens pressemøde, og hun fortalte, at hvis man er en af dem, der hører til de stærke i samfundet, så skal man gøre, hvad man kan for at hjælpe de svage. Jeg sad og kiggede på nogle af de kurver, som Sundhedsstyrelsen fremlagde, og jeg følte bare, at jeg var nødt til at hjælpe med at få knækket den kurve, siger Kirsten Hviid Nissen.

Hun er vant til at komme på Café Mødestedet i byen, hvor også en del af Vamdrups udsatte borgere har sin daglige gang. Dog ikke i øjeblikket, da stedet er lukket ned på grund af corona.

- Fordi jeg er vant til at være blandt samfundets udsatte, så ved jeg også, at de kan få brug for hjælp. Jeg er ikke selv en del af risikogruppen, så der, hvor jeg kan gøre en forskel, vil være ved netop at handle for dem, der ikke selv har lyst til at bevæge sig ud lige nu, siger Kirsten Hviid Nissen.

Jeg sad og så statsministerens pressemøde, og hun fortalte, at hvis man er en af dem, der hører til de stærke i samfundet, så skal man gøre, hvad man kan for at hjælpe de svage. Jeg sad og kiggede på nogle af de kurver, som Sundhedsstyrelsen fremlagde, og jeg følte bare, at jeg var nødt til at hjælpe med at få knækket den kurve.

Kirsten Hviid Nissen, frivillig i Vamdrup.

Meld dig her

Tirsdag skrev hun derfor et opslag på Facebook, hvor hun tilbød sin hjælp, og det har siden udviklet sig til en gruppe, som indtil videre har 31 medlemmer. Endnu har ingen taget imod tilbuddet, men Kirsten Hviid Nissen tror, at det nok skal komme.

- Vi er stadigvæk midt i det hele, og det udvikler sig dag for dag lige nu, så jeg tror desværre nok, at det skal blive nødvendigt. Vi er i hvert fald en gruppe, der står klar, hvis der er brug for det, siger Kirsten Hviid Nissen.

Hvis man har brug for hjælp i Vamdrup, kan man melde sig ind i Facebook-gruppen "Corona-hjælp i Vamdrup". Man er desuden også velkommen til at sende en direkte privatbesked på Facebook til Kirsten Hviid Nissen.

Facebook-gruppen "Corona-hjælp Vamdrup" blev oprettet onsdag, og alle, der enten vil tilbyde sin hjælp eller har brug for hjælp, har mulighed for at melde sig ind. Screenshot
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce