Annonce
Varde

Frivillige på Café Paraplyen modtog Årets Frivilligpris 2020

Rita Christensen leder af Café Paraplyen havde indstillet cafeens frivillige, der var repræsenteret ved Jane Carlsen (th.) Og stor var glæden over at modtage Årets Frivilligpris 2020: Foto: Malene Wonsbek
For anden gang uddelte Varde Kommune Årets Frivilligpris. Tre nominerede var inviteret til en lille ceremoni i byrådssalen på rådhuset.

Varde: Ud fra devisen om at en stille fejring er bedre end slet ingen, uddelte Varde Kommune torsdag ved en lille ceremoni på Varde Rådhus Årets Frivilligpris 2020. Der var mundbind og sprit, kransekage, blomster og bobler. Og vinderchecken på de 5.000 kroner, ja den har sin helt egen historie.


Paraplyen er det sted, hvor jeg giver min omsorg, og det sted, hvor jeg får endnu mere tilbage.

Jane Carlsen, repræsentant for de frivillige på Café Paraplyen


Annonce

Byrådsmedlem Steen Holm Iversen (K) fra Social og Sundhedsudvalget sparrede bestemt ikke på superlativerne i talen til de tre nominerede og frivillighedsindsatsen i kommunen som helhed. Og han dryssede rundhåndet, verbale stjerner ud over vinderen - de frivillige på Café Paraplyen. Kun en lille detalje sparede han på. Checken på de 5.000 kroner. Den havde han fuldkommen glemt. Og med et glimt i øjet undskyldte han sig med, at æren ved at vinde måtte være nok.

Penge til en fest

På vegne af de frivillige fra Café Paraplyen modtog Jane Carlsen blomster, diplom og til allersidst altså også en check.

Det skulle have været stort, men endte i det små. Årets Frivilligpris 2020 blev uddelt ved en stille ceremoni i byrådssalen på Varde Rådhus. Foto: Malene Wonsbek

- Paraplyen er mit andet hjem, og det er samtidig også mit netværk. Det netværk, der gør, at jeg har nogen at snakke med. Paraplyen er det sted, hvor jeg giver min omsorg, og det sted, hvor jeg får endnu mere tilbage, sagde Jane, der havde forberedt en lille takketale i tilfælde af, at det var dem, der vandt.

De 5.000 kroner skal bruges til en frivilligfest, når det atter bliver tilladt at samles i flok.

Annonce

Udsættelse

- Egentlig havde vi planlagt en større ceremoni den 24. september, men den blev aflyst på grund af corona. Nu går året på hæld, og vi vurderede, at det var vigtigt at kåre vinderen i år, fortæller Stephanie Øst Schmidt Hansen, fra koordinationsudvalget.

Koordinationsudvalget, der udpeger vinderen, består af to politikere fra social- og sundhedsudvalget, Connie Høj (V) og Steen Holm Iversen (K) samt to medlemmer fra koordinationsudvalget og Claus Dixen Møller fra Frivillighuset i Varde.

De nominerede

  • Sidste år gik prisen til Ragnhild Kallestrup fra aflastningstjenesten. I alt blev ti foreninger indstillet til prisen og følgende tre blev nomineret.
  • Frivilliggruppen Paraplyen
  • Café Paraplyen blev startet i 1995 i samarbejde mellem KFUM's Sociale Arbejde og Varde Kommune med det formål at skabe et alkoholfrit miljø, der er åbent for alle. Caféen drives i stor udstrækning af de cirka 50 frivillige. Café Paraplyen har lokaler i den tidligere kirkebygning på Østervold i Varde
  • Frivillig voksne i Klub Sinus
  • Klub Sinus er et mødested for unge i alderen 18 – 29 år, der indimellem oplever bøvl med alt det, de skal holde styr på. Nogen mangler fællesskab, fordi vennerne er flyttet, andre oplever, at det kan være svært at blive respekteret som voksen. Frivillige unge og ansvarlige voksne yder en stor indsats i Klub Sinus, der drives af Frivillighuset i Storegade i Varde.
  • Kirsten Overlund fra Børns VoksenVenner
  • Kirsten er en gevinst for det arbejde, Børns Voksenvenner i Varde udfører til gavn for børn med et behov for en voksenven. Det sker i stor kærlighed til børnene og med forståelse for at alle børn ikke vokser op med lige muligheder for livsudfoldelse. Kirsten er en ildsjæl derfor indstilles hun til prisen.
Annonce

Ti indstillinger

- Kommunens 115 foreninger kan indstille repræsentanter til prisen. I år fik vi ti indstillinger. Prisen gives til én eller flere personer, der har ydet en helt særlig indsats, oplyste Stephanie Øst Schmidt.

Sidste frist for indstilling til Årets Frivillighedspris 2021 er den 3. september 2021. Så hvis man allerede nu har en kandidat i tankerne, så er muligheden hermed givet videre. Og checken, den glemmer Steen Holm Iversen ikke igen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce