Annonce
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Det er på det grønne område stik øst for Ældrecenter Åstruplund i Glejbjerg, der skal plantes en ny skov.
Glejbjerg Lokalråd inviterer borgerne med til skovrejsning lørdag den 16. november og søndag den 17. november.

GLEJBJERG: Lørdag den 16. november og søndag den 17. november kl. 10–16 er der brug for frivillige, som vil give en hånd med, nye byens nye "Glejbjerg Miniskov" skal plantes på arealet øst for Ældrecenter Åstruplund.

- Lokalrådet kan meddele, at vi nu har brugsretten over området. Det betyder, at vi kan begynde at plante træer og frugttræer, fortæller rådets formand Majbritt Koch Eriksen.

- Derfor, kære alle Glejbjergborgere, vi har brug for jeres hjælp til at få plantet alle træerne. Tag hele familien med og vær en del af fællesskabet i etablering af Miniskoven. Mød op i gummistøvler og tag en spade med, så kan i hjælpe med træplantning.

- Jesper Toft fra Ravnhøj Consult, som arbejder for Markus Jebsens Naturpulje, som har doneret alle træerne, vil komme og guide og vejlede os lørdag den 16. november. Der vil være forplejning i løbet af de 2 dage, derfor har vi brug, for at vi tilmelder os.

Tilmelding til Uffe Hansen på tlf. 2125 9158 senest den 3. november.

- Vi håber at se så mange som muligt.

Annonce
Nu skal der rejses ny skov i Glejbjerg. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce