Annonce
Trekantområdet

Frivillige søger videre efter Jørgen: Helikopter sættes ind i eftersøgning

Over 20 frivillige var fredag klokken 12 mødt op til en ny runde i eftersøgningen af 75-årige Jø?rgen, som ikke er set siden torsdag. Foto: Klaus Madsen
En helikopter skal afsøge flere områder i Fredericia, mens godt 20 frivillige fredag middag mødtes i Taulov for at lede efter Jørgen, den efterlyste 75-årige demente mand.
Annonce

Taulov: Fredag ved 12-tiden var en gruppe frivillige klar til en ny tørn i eftersøgningen af den demente, 75-årige Jørgen, som torsdag før middag gik fra Stævnhøj Plejehjem. Siden har han været væk.

På parkeringspladsen foran Fakta på Adelvej stod organisationen Missing People stod for at uddelegere opgaver til de frivillige. Det skete i tæt samarbejde med politifolk, som havde en bil holdende på pladsen.

Indsatsleder Rasmus Johannesen fra Sydøstjyllands Politi oplyste til Fredericia Dagblad, at der er rekvireret en helikopter.

- Den skal afsøge kystområderne og området ved Fuglsangskov, sagde han om helikopteren.

En helikopter ses her i luften over det vestlige Fredericia. Privatfoto

En del af efterforskningen har været skærm-efterforskning, hvor politiet kortlægger, om den efterlystes dankort og rejsekort har været brugt.

Har I fået mange henvendelser fra folk?

- Vi fik et par stykker i går, men jeg har ikke hørt om, at vi har fået nogen i dag, sagde indsatslederen ved middagstid til dagbladet.

Hvad betyder det for eftersøgningen, at frivillige tilbyder deres hjælp?

- Det betyder meget, at folk byder ind og er klar til en frivillig indsats. Vi kan hurtigere dække nogle områder, men der er klare regler om, at civile for eksempel ikke skal gå ind og gennemsøge tæt bevoksede skovområder, fortalte Rasmus Johannesen.

Netop derfor koordineres indsatsen tæt med indsatsleder Lasse Bostrup Kull og de øvrige fra organisationen Missing People. Fredag kommer de med gule "Missing People"-veste blandt andet til at dække områder i Snoghøj og Erritsø og ved Kystvejen.

Annonce

Frivillig: En nem beslutning

I en koncentreret atmosfære gav Lasse Bostrup Kull beskeder til de frivillige i den fælles mission om at finde 75-årige Jørgen hurtigst muligt. Den efterlyste er på en aflastningsplads for demente på Stævnhøj, og på en varm dag er der fare for dehydrering.

Indsatsleder Rasmus Johannesen fra Sydøstjyllands Politi mødtes med organisationen og frivillige ved Fakta i Taulov. Foto: Klaus Madsen

Lasse Bostrup Kull forklarede med kort, hvilke områder de enkelte skulle dække. Og han briefede de frivillige i de situationer, de kunne komme ud for, og hvem de skulle kontakte.


Det ville være fantastisk, hvis jeg kunne hjælpe.

Verner Rasmussen


Blandt de frivillige er Thomas Brink Møller og Verner Rasmussen, der begge er fra Taulov. De kendte ikke hinanden i forvejen, men blev sendt af sted sammen på mountainbikes.

- Jeg så i går på Facebook, at han var blevet væk. Jeg sad hjemme og arbejdede for Electrolux. En del af virksomhedens DNA er at passe på lokalområdet. Så at tage en halv dag ud af kalenderen for at hjælpe, var en nem beslutning, sagde han.

Verner Rasmussen fik besked om eftersøgningen på en sms fra en veninde.

- Jeg er selv 70 år, og jeg er pensionist. Det er forfærdeligt at blive ramt af demens, og det kunne lige så godt ske for mig selv. Vi skal bare have fundet ham, og jeg tænkte, det ville være fantastisk, hvis jeg kunne hjælpe, sagde Verner Rasmussen, inden han sammen med Thomas Brink Møller satte kurs mod et område ved ammoniakhavnen.

Missing Peoples base rykkes fredag hen til Elbohallens parkeringsområde, og dagens eftersøgning varer til klokken 17.

Mange frivillige har taget en dag ud af kalenderen for at lede efter den forsvundne 75-årige mand. Blandt andre Verner Rasmussen (til venstre) og Thomas Brink Møller fra Taulov. Foto: Klaus Madsen
De frivillige skal blandt andet afdækkes et område ved Snoghøj, Kystvejen og nær Snoghøj Landevej. Foto: Klaus Madsen
Tak fordi I er kommet, sagde indsatsleder Lasse Bostrup Kull til de frivillige, som lyttede koncentreret til instruktionerne. Foto: Klaus Madsen
Lasse Bostrup Kull fra organisationen Missing People i snak med politiet i Taulov. Via samarbejdet mellem de frivillige og politiet, kan et større område hurtigere dækkes. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce