Annonce
Billund

Frivillige sørger for at holde fiskebestanden oppe

Der blev arbejdet hårdt i hele weekenden på at få indfanget den nødvendige mængde havørreder og laks, som kan være med til at sikre den fremtidige bestand. Foto: Grindsted Sportsfiskerforening
Det er nødvendigt med en masse arbejde, hvis der fortsat skal være ørreder og laks i åerne ved Grindsted og Ansager. Derfor har omkring 25 frivillige brugt deres weekend på dette arbejde.
Annonce

Grindsted: Der skal også i fremtiden være mulighed for at fange fisk i åerne ved Grindsted, Ansager og Varde. Derfor har en gruppe på cirka 25 frivillige medlemmer af sportsfiskerforeningerne i Varde og Grindsted brugt en weekend på at indfange avlsfisk for på den måde at sikre fremtiden for fiskebestanden i åerne.

Målet med weekenden var at indfange otte liter havørredrogn.

- Målet på otte liter blev ikke helt nået, men det var tæt på, siger Kim Mikkelsen, der er formand for vandplejeudvalget under Grindsted Sportsfiskerforening, via en pressemeddelelse.

Alligevel er han ganske tilfreds med weekendens forløb.

-Mængden af rogn er nok til at producere det antal fiskeyngel, der skal bruges til udsætninger i efteråret 2021, siger han.

De fysiske forhold gør det nødvendigt med hjælp, hvis fiskene skal have mulighed for at yngle. Det har 25 frivillige fra sportsfiskerforeningerne i Grindsted og Varde sørget for. Foto: Grindsted Sportsfiskerforening.
Annonce

Nødvendigt arbejde

Det frivillige arbejde fra sportsfiskerforeningerne er nødvendig, hvis der også i fremtiden skal være en passende mængde fisk i vandløbet.

- Så længe de fysiske forhold i Varde Å ikke er optimale med hensyn til spærringer, der forhindrer laks og ørreder adgang til de vigtige gydeområder længst oppe i de små tilløb, er det nødvendigt at lave dette avlsarbejde. Hvis vi ikke lavede dette arbejde, ville det ikke se godt ud for lakse- og havørredbestanden i fremtiden, fortæller Kim Mikkelsen.

Annonce

Fangede masser af laks

Det var i weekenden havørreden, der var i fokus, men der er også andre fisk, som skal have hjælp til formeringen. Der skulle således fanges omkring 30 laks - lige mange af hvert køn - til at indgå i Dansk Center for Vildlaks' avlsarbejde med laksebestanden. Allerede på førstedagen lykkedes det at fange rigeligt med laks - faktisk omkring 70-80 stykker i alt - til, at målet blev nået.

I Grindsted Sportsfiskerforening er de glade for, at der er frivillige, som vil bruge deres weekend på arbejdet med fiskene.

- Så længe der er frivillige til at gøre det nødvendige arbejde, kan vi holde liv i fiskestammerne, indtil de fysiske forhold forhåbentlig snart er bragt i orden igen, siger Kim Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce