Annonce
Kolding

Frivillige skaber en gratis juleoplevelse: - Det er en gave til Kolding

Torben Jensen fortæller levende om, hvordan korkoncerten i Immanuelskirken kommer til at foregå. Helle Kristiansen, der står ved siden af, er næstformand i Det Forskudte Dige, som er arrangør bag korkoncerten. Hun underviser også i mindfullness i kælderen under kirkesalen. Foto: Søren Gylling
Immanuelskirken bliver rammen om en korkoncert, som skal være en ny juletradition i Kolding. Koncerten skal laves af frivillige sangere, og det skal være en gratis oplevelse i december.

Kolding: "Musik er magisk".

Det er under den slaglinje, at der bliver inviteret til en helt ny og unik juleoplevelse i Kolding. Den 9. december bliver Immanuelskirken nemlig rammen om en korkoncert, der udelukkende er skabt af frivillige kræfter.

Koncerten er en gratis oplevelse for publikum, og det er faktisk afgørende for arrangementet, at man ikke skal betale entré.

- Det skal være en gave til Kolding. Det er ikke alle, som har råd til at tage til julekoncert i Brændkjærkirken eller på slottet, siger Torben Jensen.

Han er soldaterveteran, sikkerhedsvagt og idémand bag koncerten. Ideen faldt ham ind, da han i sommer selv hørte en kirkekoncert med et kor, der satte alle hans følelser i bevægelser.

- Dagen efter var jeg stadig helt færdig, fordi musikken havde bevæget mig så meget. Jeg besluttede mig for, at jeg ville lave et arrangement, hvor alle er inviteret, så de også kan mærke den magi, som musikken har.

Korkoncerten holdes i regi af Det Forskudte Dige, som Torben Jensen er formand for. Foreningen er for folk, som har ondt i livet. Den har stort fokus på soldaterveteraner og pårørende til veteraner, men her er også plads til andre. Den har indrettet sig i Immanuelskirken, hvor foreningen holder kurser i mindfulness og andre former for terapi, som alt sammen foregår i den hyggelige kælder under kirkerummet.

Annonce

Syng med

Selv om der allerede er en del korsangere til det frivillige kor, så er der plads til endnu flere, som har lyst til at synge under ledelse af korleder Julie Husballe Hansen fra MGK-linjen på Kolding Musikskole. Alder og køn er underordnet, det handler om interessen.

Der bliver fire øveaftener plus koncerten.

Den første øveaften bliver mandag den 11. november fra klokken 19 til 21. Der øves hver mandag i fire uger, og så er der en times koncert mandag den 9. december klokken 19.

Se også www.detforskudtedige.dk.

Håb om en tradition

Julekoncerten bliver holdt i selve kirkesalen. Den bliver dirigeret af korleder Julie Husballe Hansen, der går på MGK-linjen hos Kolding Musikskole. Hun kommer til at lede et kor af frivillige sangere, og initiativtager Torben Jensen bliver selv en af dem.

- Det er der ingen tvivl om, for her skal være plads til alle, der har lyst til at synge. Og så skal vi op på 20-30 frivillige sangere, der vil være med til at give en fælles oplevelse til resten af Kolding, siger Torben.

Han håber, at premieren bliver en succes, for han har et håb om, at det kan blive en tradition.

- Musikken lægger mig rigtig meget på sinde, og jeg vil rigtig gerne arbejde endnu mere med musikskolen, så jeg har allerede en plan om, at vi også skal holde en forårskoncert, siger Torben Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce