Annonce
Aabenraa

Frivillige skal hjælpe med reparationer

Repair Café-konceptet er en landsdækkende non-profit bevægelse, der har til formål at forlænge levetiden på forbrugsgoder - og dermed mindske CO2-forbruget. Foto: Colourbox

Aabenraa: Hvorfor smide ting ud, når det oftest er småreparationer, der giver tingene et længere liv?

Med den indgangsvinkel forsøger NygadeHuset i Aabenraa nu at lave en reparationscafé. Tanken er, at der skal være en månedlig åbningsaften, hvor Aabenraas borgere kan få gratis hjælp til at reparere eller med kreativitet give deres gamle ting et nyt liv. Det kunne for eksempel være hjælp til at reparere de hullede yndlingsbukser, støvsugeren, der ikke længere suger, eller måske til koppen, hvor hanken er faldet af.

På den måde kan man helt i tidens ånd være med til at mindske overforbruget og gøre en forskel for miljø, klima og lokalområdet, lyder det i en pressemeddelelse.

Men der skal jo være nogle, der kan hjælpe med reparationerne eller de gode idéer til, hvordan gammelt kan få nyt liv, så NygadeHuset søger derfor frivillige, der har ekspertise inden for forskellige områder og vil dele denne viden og erfaring med andre og blive ”fixer”.

Da Repair Caféen starter op fra bunden, søges frivillige, der synes, det kunne være sjovt at være med til at etablere noget nyt sammen med andre frivillige.

Der er opstartsmøde på NygadeHuset tirsdag den 25. februar kl. 19.00, hvor værten byder på kaffe og kage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce