Annonce
Esbjerg

Frivilligforening og Fakta vil hjælpe corona-udsatte med indkøbslisten

Claus Brinch-Danielsen er en af initiativtagerne bag konceptet, som han håber kan hjælpe en masse udsatte borgere under coronakrisen. Arkivfoto: Annett Bruhn
På grund af frygten for smitte er mange ældre og svage utrygge ved at tage til købmanden. Derfor er supermarkedskæden Fakta og frivilligforeningen Træfpunkt Sædding gået sammen om at hjælpe udsatte borgere med at handle ind. ”Vi prøver bare at hjælpe, hvor vi kan,” lyder det fra foreningen.
Annonce

ESBJERG: I løbet af de seneste to uger har coronavirusset fået sit tag i Danmark, og det har fået regeringen til at anbefale, at ældre og folk med dårligt helbred bliver indendørs. Men hvad så, når man skal til købmanden efter en liter mælk, noget toiletpapir eller kartofler til aftensmaden?

Flere ældre borgere giver udtryk for, at det føles utrygt at tage ned til den lokale købmand for at handle på grund af frygten for smitte. Og det har nu fået Frivilligforeningen Træfpunkt Sædding til at iværksætte et initiativ, der skal hjælpe de allermest corona-udsatte med at få handlet dagligvarer. Et projekt, som man kalder FaktaKurven.

I samarbejde med Fakta i Sædding Centret står foreningen for indkøb og udbringning af varer tre dage i ugen. Varerne bringes til døren, hvorefter der afregnes via kontanter eller mobilepay.

- Vi går efter at hjælpe folk som er utrygge ved at gå ud og handle. Det kan være enlige, ældre eller dårligt gående. Og hvis nogen er i hjemmekarantæne, så hjælper vi også gerne. Vi håber at kunne gøre en forskel for de her mennesker, der står i en svær situation. Vi bliver nødt til at holde sammen, siger Claus Brinch-Danielsen, aktivitets- og frivillighedskoordinator i Træfpunkt Sædding.

Om udbringning af dagligvarer

Fakta i Sædding Centret og Frivilligforeningen Træfpunkt er gået sammen om projektet FAKTA-KURVEN, som bringer dagligvarer ud i nærområdet tre dage om ugen.

Foreningen hjælper med at plukke varer fra Faktas hylder på bestilling.

Bestillingen sker via mail: FaktaKurven@saedding.nu

Her kan folk sende deres indkøbslister mandag, onsdag og fredag fra klokken 10.00-12.00.

Varerne bringes så til døren klokken 14.00-16.00, hvor der afregnes kontant ved modtagelse, hvorefter afregningen afleveres direkte til Fakta.

Annonce

I tråd med foreningen

Frivilligforeningen Træfpunkt Sædding er en forening med godt 650 medlemmer. Den blev etableret i 2015 og har 40 frivillige, der står klar til at hjælpe.

I forbindelse med coronakrisen er der lukket ned for foreningens mange aktiviteter, og derfor var det naturligt at kaste frivilligheden afsted mod dem, der har det svært under pandemien.

- Det går godt i tråd med det, vores forening står for. Og derfor havde vi lyst til at starte det her op. Nu må vi se, hvordan det går. Vi håber bare, at nogen tager imod vores hjælp, siger Claus Brinch-Danielsen.

Tilbuddet startede op onsdag og vil køre så længe, der er behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

75-årig druknet på Sydals

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce