Annonce
forside

Frivilligheden længe leve

Annonce

Læserbrev: Der er heldigvis opstået protester i egne rækker, efter at regeringens finanslovsudspil ønsker at fjerne momskompentensionen for de frivillige foreninger. Regeringen burde i stedet gå den modsatte vej. For det varer sikkert ikke så længe, før det virkelig går op for de fleste, at det er frivilligheden, der gør den sidste afgørende forskel, for at få velfærdssamfundet til at hænge sammen. At skære i frivilligstøtten er at save den gren over, man selv sidder på.

Jeg var sidste fredag i september med til at fejre frivilligheden i Frivilligcentret i Aabenraa. Her blev det tydeligt, at netop den personlige frivillige indsats gør hele forskellen. Jeg besøgte også Headspace og kunne såmænd have besøgt mange andre steder og set samme frivillige indsats.

Jeg mener, at man skal forstå frivilligheden i foreningslivet som de tandhjul, der får hverdagen til at dreje rundt. Det offentlige er olien, der hjælper med at få tandhjulene til at fungere. Olien udgør kun en lille del, men det er aldrig noget, man skal spare væk. Uanset finanslovens resultat skal vi i Aabenraa kommune fortsætte med at støtte frivilligheden, alt det vi kan. I nogen grad hjælpe med at sætte rammer, i nogen grad med økonomisk støtte, men mest af alt med signal og hyldest til den, der drives at et godt hjerte for en god sag.

Af hjertet tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce