Annonce
Haderslev

Frivilligheden mister et fyrtårn

Rasmus Hejsel er her fotograferet i KFUM's genbrugsbutik på Jomfrustien i Haderslev. Arkivfoto: Jacob Schultz
Rasmus Hejsel stopper som leder af Frivilligcenter Haderslev. Han bliver et stort savn, fastslår formanden, der kan se, at papirarbejdet indenfor det frivillige arbejde er vokset med årene.
Annonce

HADERSLEV: De mange frivillige indenfor det sociale arbejde i Haderslev Kommune mister en markant og arbejdssom person ved udgangen af februar. Da stopper Rasmus Hejsel som leder af Frivilligcenter Haderslev.

Rasmus Hejsel runder snart de 65 og har stået i spidsen for frivilligenteret i ti år. Arbejdet har bragt ham i kontakt med et hav af frivillige i foreningerne samt kommunale medarbejdere i forbindelse med de opgaver, han har haft, og som har været af vidt forskellig karakter.

Det skal lederen

Frivilligcenter Haderslev får opnormeret stillingen som leder af centret med ti timer per uge.

Arbejdet indebærer blandt andet, at lederen skal være konsulent, koordinator, projektleder, brobygger, facilitator og igangsætter.

Annonce

Lokalkendskab

- Han vil blive et stort savn, helt sikkert, især fordi han har et stort lokalkendskab, lyder det fra formanden for Frivilligcenter Haderslev, Vagn Meck.

Kendskabet til det lokale foreningsliv har haft stor betydning, når det for eksempel har handlet om at skabe de bedst mulige betingelser for, at de frivillige foreninger har kunnet levere det, de hver især har som mål, forklarer Vagn Meck.

Han er sammen med den øvrige bestyrelse gået i gang med at lede efter Rasmus Hejlsels afløser, der skal begynde den 1. marts. Rasmus Hejsel ønsker at stoppe ved udgangen af februar, så der bliver ingen overlap mellem den erfarne leder og hans afløser.

Annonce

Kvalitetsmåling

Om baggrunden for Rasmus Hejlsels' farvel siger formanden for frivilligcentret:

- Verden forandrer sig, og der er brug for, der er mere er til det papirmæssige. Der skal også indenfor det frivillige arbejde laves selvevaluering, strategisk planlægning, kvalitetsmåling og you name it. Det er som i en privat virksomhed, konstaterer Vagn Meck.

Han har aftalt med det politiske system i Haderslev Kommune, at stillingen skal være på 32 timer. Rasmus Hejlsel har været ansat i 22:

- Der er reelt brug for 37 timer, altså fuld tid. Rasmus Hejsel er bare ikke gået så højt op i timerne. Han arbejder bare, konstaterer Vagn Meck.

Rasmus Hejsel var oprindeligt landmand og tog senere en uddannelse som lærer. Der stilles ikke specielle krav til lederens uddannelsesbaggrund. Det vigtigste er engagement i det frivillige arbejde, og den ny leder træder til på et tidspunkt, hvor der er stigende efterspørgsel efter frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce