Annonce
Nordtyskland

Frivilligt brandværn får ansvar for sikkerhed i Femerntunnel

Den slesvig-holsten har ret til at pålægge det frivillige brandværn i Femern Kommune at sørge for brand- og nødberedskab i den tyske del af Femerntunellen. Men delstaten kan ikke tørre regningen af på kommunen.
Annonce

FEMERN: Den slesvig-holstenske delstat må gerne udvide ansvaret for brandsikkerheden i byen Femern til også at omfatte den kommende tunnel til Danmark. Men delstaten skal så samtidig overtage udgifterne til det øgede beredskab. Det afgjorde forvaltningsdomstolen i Slesvig mandag efter en klage fra kommunen.

Efter planen skal den 18-kilometer lange tunnel fra 2029 forbinde Rødby på Lolland med Femern. Tunnellen omfatter en firsporet motorvej samt et dobbeltspor til tog.

Femern Kommune havde klaget over en beslutning fra marts 2019, hvor brandværnets ansvarsområde blev øget. I forbindelse med byggeriet, men også efter tunnellens åbning pålagde regeringen i Kiel det frivillige brandværn i Femern at stå for brandsikkerheden i den del af tunnellen, der ligger på tysk territorium. Her skal brandfolkene fra Femern også yde hjælp i forbindelse med ulykker og andre nødstilfælde.

Fehmarn Kommune regner med, at udgiften bliver omkring tre millioner euro om året og mente, at det kommunale selvstyre blev krænket. Domstolen har afgjort, at delstatens holdt sig inden for lovgivningens rammer. Beslutningen om at udvide brandværnets ansvarområde gælder dog kun, hvis den slesvig-holstenske regering inden den 30 september 2021 har vedtaget en lov om også at finansiere kommunens ekstraudgift.

(dpa)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce