Annonce
Varde

Frode Flyvbjerg køber Nordenskov Forsamlingshus på tvangsauktion

Med et glimt i øjet så konstaterer Frode Flyvbjerg Kristenen , at pengene i forsamlingshuset er et lige så godt sted at investere dem i forhold til at have pengne stående på en konto i andelskasssen. Foto: Henrik Reintoft

Frode Flyvbjerg Kristensen slår til og køber Nordenskov Forsamlingshus for 235.000 kroner på tvangsauktion.

Annonce

Nordenskov: - Nu har jeg skåret det ud i pap. Det er sidste chance. Frode, det vil sige, at dit bud stadig står ved magt. Du er højest bydende, sagde dommer Peter Roesen fra Retten i Esbjerg onsdag formiddag.

Han slog en tredje gang med sin kuglepen i bordet som tegn på, at Frode Flyvbjerg Kristensen fra Nordenskov netop havde købt Nordenskov Forsamlingshus på tvangsauktion.

Med et bud på 170.000 kroner plus omkostninger på 65.000 kroner giver han 235.000 kroner for Nordenskov Forsamlingshus, hvis ejendomsværdi er 1.350.000 kroner.

- Nu må vi se, hvad der sker, og om kroen genåbner, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

For den nu lukkede kros fremtid er ikke helt uvæsentlig i forhold til, hvad han vil med Nordenskov Forsamlingshus. Et forsamlingshus som han selv var formand for i det nu nedlagte Nordenskov Forsamlings- og Kulturhus. Andelsforeningen kunne ikke betale terminen, hvorfor Nykredit sendte forsamlingshuset på tvangsauktion.

Nordenskov Forsamlingshus

Nordenskov Forsamlings- og Kulturhus er opført i 1895.I 1955 blev forsamlingshuset moderniseret og står i dag som dengang. Samtidig blev der i 1955 bygget en værtsbolig, hvoraf stueetagen i dag er en del af forsamlingshuset. Grunden er på 1.420 kvadratmeter. Der er 545 etagekvadratmeter.

I de seneste år ejede en andelsforening Nordenskov Forsamlingshus. Udlejningen faldt, hvorfor andelsforeningen ikke kunne betale terminen. Derfor satte Nykredit forsamlingshuset på tvangsauktion.

Annonce

Jævne det med jorden?

Frode Flyvbjerg Kristensen vil kontakte borgerforeningen for et eventuelt samarbejde. Og her hilser man købet velkomment.

- Det er fantastisk. Min grundlæggende holdning er, at vi skal have et forsamlingssted i Nordenskov, siger Torbjørn Fristed, der er formand for Nordenskov Borger- og Sogneforening.

Borgerforeningen vil ikke drive forsamlingshuset.

- Byen er meget splittet om kroen og forsamlingshuset. Vi vil bakke det op, siger Torbjørn Fristed.

Som det ser ud lige nu, så er der ikke tilstrækkelig økonomisk opbakning i byen til at købe Nordenskov Kro, der lukkede den 31. december. Det taler for en form for drift af Nordenskov Forsamlingshus, om end det trænger til en kærlig hånd.

Frode Flyvbjerg Kristensen, der er økologisk landmand, lader mulighederne være åbne.

- Hvis forsamlingshuset ikke kan køre videre, så kan vi jævne det med jorden og bygge et hus, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Men for hele område håber han, at forsamlingshuset i en eller anden form er tilgængelig. Eventuel ved at leje køkkenet ud til et pizzeria, og så drive forsamlingshuset som et nøglehus.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce