Annonce
Varde

Frodes forsamlingshus får en ny forening

Frode Flyvbjerg Kristensen håber, at det lykkes at få forsamlingshuset op at flyve igen. Og det første større arrangement med en økologisk fødevarefestival er allerede på vej. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Der er stor opbakning til at gå videre med at få gang i Nordenskov Forsamlingshus, som Frode Flyvbjerg Kristensen købte på en tvangsauktion. Ny forening skal stiftes.

Nordenskov: Fugl Føniks eller ragnarok. Sådan har udsigterne været for Nordenskov Forsamlingshus fra 1895. Et forsamlingshus som Frode Flyvbjerg Kristensen for nylig købte for 235.000 kroner på tvangsauktion, da den tidligere andelsforening ikke kunne betale terminen.

Efter et møde med 30 deltagere så er udsigterne lysere for forsamlingshuset, som har en reel mulighed for at komme på vingerne igen.

- Der er et stort flertal for, at vi skal arbejde videre med forsamlingshuset. Og vi har nedsat et arbejdende udvalg, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Udvalget består blandt andre af advokat Holm fra Bolhede og Bjarne Tarp. Den første opgave er få lavet et sæt vedtægter for en ny forening eller selskab, der skal drive Nordenskov Forsamlingshus. Og målet skal være, at den køber forsamlingshuset af Frode Flyvbjerg Kristensen. Han er endda parat til at låne pengene til foreningen.

Annonce

Nøglehus

Udgangspunktet er, at forsamlingshuset skal være et nøglehus, som allerede nu kan bookes. Og der er lavet aftaler med et par stykker, der kan lave mad.

Hvis det lykkes at få stablet en ny forening på benene, så er der to store renoveringsopgaver. Det er et nyt tag og nye vinduer, mens medlemmerne vil shine forsamlingshuset op indvendigt. Derefter skal forsamlingshuset løbende renoveres.

Det første store, kulturelle arrangement er allerede på vej. Det er en økologisk fødevarefestival i foråret. Når et oplæg til nye vedtægter er på plads, så indkalder arbejdsgruppen til et nyt borgermøde. Og hvis der fortsat er opbakning, så kommer der en stiftende generalforsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce