Annonce
Haderslev

Frokostkoncert med klassisk musik

Endnu engang er der lunchtime-koncerter i Von Oberbergs Hus. PR-foto

Haderslev: Det er igen blevet tid til en af de populære Lunchtime koncerter i Von Oberbergs Hus i Slotsgade. Næste gang er onsdag 24. juli kl. 13, hvor man kan høre værker af Händel, Mozart, Schubert og folkemusik.

Musikken leveres af en ung strygekvartet bestående af Anna og Giuly Johannsen, Bellis Larsen og Johanna Ewald, og derudover medvirker klarinettisten Viktor Byström fra Sverige og sopran Maria Johannsen.

Kvartetten er blevet dannet af Anna og Giuly Johannsen, og ud over de klassiske værker spiller kvartetten numre af Wood Works, der er svingende, funky arrangementer af nordisk folkemusik.

Der er entre til koncerten, som varer en lille times tid. Billetten giver også adgang til Ehlers Lertøjssamling.

Man må gerne medbringe madpakke til koncerten, og der kan købes kaffe, vand og te.

Hvis man er forhindret i at komme til koncerten, kan man også opleve den 25. juli kl. 13 på Koldinghus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce