Annonce
Esbjerg

Fronterne trækkes op i taxastriden på Fanø

Fanø Kommune har ikke tænkt sig at komme Fanø Taxa i møde. Den visiterede kørsel ligger hos Esbjerg Taxa, og der bliver den. Arkivfoto

Fanø Taxa har meldt ud, at den ikke ser nogen grund til at fortsætte taxakørslen på Fanø, medmindre firmaet får den visiterede kørsel tilbage. Udvalgsformand afviser.

Fanø: Der er ingen forsonende toner i taxakonflikten på Fanø. Fanø Taxa har truet med at trække sig, hvis ikke firmaet får den visiterede kørsel tilbage. Men det kan der ikke blive tale om.

- Status og fakta er, at der er indgået en kontrakt med Esbjerg Taxa om den visiterede kørsel. Hvis Fanø Taxa ville have haft opgaven, skulle selskabet have budt på den, siger formand for Erhvervs-, natur- og teknikudvalget, Christian Lorenzen (K).

Den visiterede kørsel var i udbud i efteråret, og her bød Fanø Taxa ikke, da selskabet ikke havde den buslicens, som Fanø Kommune krævede.

Annonce

Interesse fra Esbjerg Taxa

Esbjerg Taxa overtog altså den visiterede kørsel, og hvis Fanø Taxa opgiver sin taxabevilling, er Esbjerg Taxa også klar til at overtage taxakørslen. Firmaet vil dog have betaling for at dække et område, hvor taxaerne af og til vil stå stille. Tilbuddet glæder Christian Lorenzen, men han er dog modstander af at betale et taxaselskab for at drive forretning på Fanø.

- Det er en hypotetisk situation, hvor jeg kun kan svare på vegne af min egen politiske holdning. Jeg mener ikke, vi skal bruge skatteborgernes penge på at betale et firma for at drive forretning på Fanø. Men det vil være en politisk beslutning i byrådet, siger Christian Lorenzen.

Han forventer selv, at en lignende aftale med indskrænkede åbningstider også vil kunne laves med et andet taxaselskab. Det er derfor ikke en situation, som byrådet vil reagere på, før det bliver aktuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce