Annonce
Sport

Froome kan ikke garantere Tour-deltagelse: Umuligt at sige

Alain Jocard/Ritzau Scanpix
Tour de France er en stor motivationsfaktor for Chris Froome, som ifølge AFP ikke er sikker på deltagelse.

Et voldsomt styrt tvang den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome til at melde afbud til sommerens udgave af den franske rundtur.

Men selv om han er ved at være klar til comeback, kan han ikke garantere, at han er en del af feltet i 2020-udgaven. Det siger den britiske cykelstjerne, efter at ruten tirsdag blev offentliggjort.

- Det er umuligt at sige. Intet er besluttet endnu, siger han.

- Så vidt jeg ved, skal jeg først finde tilbage til det rette niveau, før vi overhovedet kan begynde at tale om, hvem der skal være holdkaptajn eller noget i den stil.

34-årige Froome styrtede voldsomt, da han var ved at forberede sig til en etape i Critérium du Dauphiné i juni.

Med en hastighed på 54 kilometer i timen tog han hænderne af styret, og i samme øjeblik hev et vindstød fat i britens forhjul og slyngede ham ind i en mur.

Han brækkede lårben, ribben og albue og tilbragte det meste af sommeren på hospitalet.

Derfor var det heller ikke forventet, at han skulle køre mere i 2019, men i slutningen af september meddelte arrangørerne af det japanske løb Critérium de Saitama, at Froome ville være til start i løbet, der afvikles 27. oktober.

Men endnu er briten ikke kommet sig fuldt ud oven på styrtet, og senere på måneden skal han igennem en mindre hofteoperation.

- Der er stadig otte måneder til (Tour de France, red.).

- Jeg skal stadig bruge to-tre måneder på at rette op på de skavanker, jeg pådrog mig i styrtet. Men om et par måneder håber jeg at finde tilbage til det niveau, jeg havde i sidste sæson, siger Froome.

Froomes seneste sejr i Tour de France var i 2017. Siden har holdkammeraterne Geraint Thomas og Egan Bernal stået øverst på podiet i det prestigefyldte etapeløb.

Når Froome i mål med sit comeback og vinder næste års Tour, vil han i en alder af 35 år være den ældste vinder af løbet siden Firmin Lambot vandt som 36-årig i 1922. Og den næstældste i historien.

- Touren er en kæmpe motivationsfaktor, forsikrer Froome.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce