x
Annonce
Sport

Froome kan ikke garantere Tour-deltagelse: Umuligt at sige

Alain Jocard/Ritzau Scanpix
Tour de France er en stor motivationsfaktor for Chris Froome, som ifølge AFP ikke er sikker på deltagelse.

Et voldsomt styrt tvang den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome til at melde afbud til sommerens udgave af den franske rundtur.

Men selv om han er ved at være klar til comeback, kan han ikke garantere, at han er en del af feltet i 2020-udgaven. Det siger den britiske cykelstjerne, efter at ruten tirsdag blev offentliggjort.

- Det er umuligt at sige. Intet er besluttet endnu, siger han.

- Så vidt jeg ved, skal jeg først finde tilbage til det rette niveau, før vi overhovedet kan begynde at tale om, hvem der skal være holdkaptajn eller noget i den stil.

34-årige Froome styrtede voldsomt, da han var ved at forberede sig til en etape i Critérium du Dauphiné i juni.

Med en hastighed på 54 kilometer i timen tog han hænderne af styret, og i samme øjeblik hev et vindstød fat i britens forhjul og slyngede ham ind i en mur.

Han brækkede lårben, ribben og albue og tilbragte det meste af sommeren på hospitalet.

Derfor var det heller ikke forventet, at han skulle køre mere i 2019, men i slutningen af september meddelte arrangørerne af det japanske løb Critérium de Saitama, at Froome ville være til start i løbet, der afvikles 27. oktober.

Men endnu er briten ikke kommet sig fuldt ud oven på styrtet, og senere på måneden skal han igennem en mindre hofteoperation.

- Der er stadig otte måneder til (Tour de France, red.).

- Jeg skal stadig bruge to-tre måneder på at rette op på de skavanker, jeg pådrog mig i styrtet. Men om et par måneder håber jeg at finde tilbage til det niveau, jeg havde i sidste sæson, siger Froome.

Froomes seneste sejr i Tour de France var i 2017. Siden har holdkammeraterne Geraint Thomas og Egan Bernal stået øverst på podiet i det prestigefyldte etapeløb.

Når Froome i mål med sit comeback og vinder næste års Tour, vil han i en alder af 35 år være den ældste vinder af løbet siden Firmin Lambot vandt som 36-årig i 1922. Og den næstældste i historien.

- Touren er en kæmpe motivationsfaktor, forsikrer Froome.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce