Annonce
Sport

Froome varsler comeback efter vildt styrt

Gonzalo Fuentes/Reuters
Otte måneder efter sit vilde styrt gør cykelrytteren Chris Froome klar til comeback for Team Ineos.

Cykelstjernen Chris Froome gør klar til comeback i professionel sammenhæng for første gang siden sit dramatiske styrt sidste år.

Det bekræfter briten og hans hold, Team Ineos, onsdag på Twitter.

- Efter planen vil Froome vende tilbage og køre cykelløb ved UAE Tour i næste måned, skriver holdet, mens hovedpersonen også selv bekræfter:

- Gode nyheder. Jeg er tilbage og kører UAE Tour.

World Tour-løbet UAE Tour køres fra 23. til 29. februar.

Den firedobbelte Tour-vinder måtte sidste år melde afbud til blandt andet Tour de France, efter at han var styrtet under forberedelserne til en etape i Critérium du Dauphiné i juni.

Her styrtede briten voldsomt med en hastighed på 54 kilometer i timen, da han tog hænderne af styret, mens et vindstød hev fat i hans forhjul og slyngede ham ind i en mur.

Resultatet blev brækkede lårben, ribben og albue.

I sidste uge udtalte Froome, at han fortsat drømmer om at stille til start ved sommerens Tour de France.

Holdchef for Ineos Dave Brailsford fortalte dog få dage forinden ifølge Reuters, at holdet planlægger at køre for Egan Bernal og Geraint Thomas i dette års Tour de France.

Froome vandt den seneste af sine fire Tour de France-sejre i 2017.

Året efter gik sejren til holdkammerat Geraint Thomas, mens holdkammeraten Egan Bernal endte øverst på podiet i den seneste udgave af løbet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce