Annonce
Esbjerg

Frost og Holm mødtes i Polen

Jesper Frost Rasmussen og Rene Holm mødtes under Scandinavian Days i den polske by Stettin, hvor Holm for tiden udstiller. Privatfoto

Stettin: Der var esbjergensisk møde, da borgmester Jesper Frost Rasmussen deltog i Scandinavian Days i den polske by Stettin.

Her skulle han holde oplæg om den transformation, der er foregået i Esbjerg, og som Stettin gerne vil inspireres af. Samtidig skal der bygges en stor vindmøllepark ud for Polens kyst, og derfor kigger polakkerne mod Esbjerg for at lære af vestjydernes erfaringer, og borgmesteren håber også, at det vil komme områdets virksomheder til gavn.

Under sit besøg i den polske by, fik Jesper Frost Rasmussen også mulighed for at besøge Esbjerg-kunstneren Rene Holms udstilling "Darkness", og Rene Holm var selv til stede.

Udstillingen er sat op i på TRAFO, som er et kulturhus der er skabt i en gammen transformatorbygning, og det var Holm selv, der under et tidligere besøg i byen fik idéen til at lave sin udstilling der. Udstillingen består af en serie værker i mørke farver, hvor Holm får de lyse nuancer til næsten at komme ud fra billederne. Rene Holms udstilling "Darkness" i Stettin har været åben i cirka en måned. /jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce