Annonce
Esbjerg

Frost og Snedker står lige i borgmesterpopularitet

Hele 48 procent af de adspurgte i Jysk Analyses meningsmåling ved ikke, om de foretrækker Jesper Frost Rasmussen (V) eller John Snedker (S) som borgmester for Esbjerg Kommune.

Esbjerg Kommune: Marginalt flere vælgere foretrækker Venstres Jesper Frost Rasmussen som Esbjerg Kommunes næste borgmester fremfor Socialdemokratiets John Snedker.

Det viser en meningsmåling, som Jysk Analyse har udarbejdet. Mere opsigtsvækkende er det imidlertid, at hele 48 procent af de adspurgte ikke ved, hvem de foretrækker af de to.

- Det er interessant, at så mange ikke ved, hvad de skal mene. Det viser, at vi har en borgmester, der har gjort det godt i rigtig mange år, og at der er rigtig mange, der ikke kender os godt nok til at foretage den vurdering, mener Jesper Frost Rasmussen, mens John Snedker hæfter sig ved, at Frost Rasmussen og han står lige hos de vælgere, der har taget stilling. I forhold til, at der er rigtig mange tvivlere, siger Snedker:

- Det fortæller mig, at vi i endnu højere grad skal markere forskellen på os og blå fløj.

Intern popularitet

Ligeså bemærkelsesværdig er dog opbakningen til de to store partiers borgmesterkandidater internt i deres egne partier. Blandt socialdemokrater foretrækker 58 procent at se en John Snedker (S) på borgmesterposten, mens 10 procent af de vælgere, der har svaret, at de stemmer socialdemokratisk, ønsker Venstre-manden Jesper Frost Rasmussen i borgmesterkontoret.

At 10 procent af de socialdemokratiske vælgere foretrækker Jesper Frost Rasmussen, forklarer John Snedker med, at der formentlig er socialdemokratiske vælgere, der igennem år og dag har stemt på Johnny Søtrup:

- Jeg tror, det handler om, at mange af vore vælgere tidligere har stemt på en populær og stemmeslugende borgmester som Johnny Søtrup. Vi har aldrig rigtig været oppe imod Venstre, men imod Johnny Søtrup, som nu anbefaler Jesper. Det kunne være forklaringen på, at lidt flere af vores vælgere peger på Jesper, end der er Venstre-vælgere, der peger på mig, siger Snedker.

Inden for Venstre peger 70 procent af partiets vælgere på Jesper Frost Rasmussen, mens to procent af Venstrevælgerne mener, at kommunens næste borgmester bør hedde John Snedker. 32 procent af socialdemokratiske vælgere ved ikke, hvem de foretrækker, mens det modsvarende tal for Venstre-vælgerne er 28 procent.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Kolding

Barejer er kæmpefan af Kasper Schmeichels Leicester: Jeg har holdt med det "lortehold" siden jeg barn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Tønder

Valgets vinder: Konstitueringen tilsidesætter vælgernes dom

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Billund

Stjal bil i tomgang: Fuld fange på udgang kørte galt kort efter

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Kultur

Jesper og Sascha fandt sammen på skolebænken: Han gør mig til et gladere menneske

Annonce