Annonce
Esbjerg

Frost var til mastemøde på Endrup Kro for at lytte

Borgmester Jesper Frost Rasmussen var taget til borgermøde om linjeføring af elmaster på Endrup Kro for at lytte til Energinet og borgere. Arkivfoto

Borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) var til borgermøde i Endrup for at lytte til bekymrede borgere og Energinets udlægning af problematikken omkring opsætning af elmaster for at kunne danne sig et samlet overblik over situationen.

Endrup: Fra sin plads på forreste række var Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen en af mange politikere, der mandag aften havde taget turen til Endrup Kro for at være en del af debatten omkring de mulige elmaster fra Endrup til Niebüll.

- Jeg er her blandt andet for at høre Energinets udlægning af hele projektet, men også for at lytte til borgernes bekymringer i den debat, der har været i Endrup her til aften, siger Jesper Frost Rasmussen, der synes, det var fint, at så mange havde taget sig tid til at møde op på Endrup Kro mandag aften.

- Aftenen har jeg også brugt til yderligere at forstå og sætte mig ind i hele den proces, der nu skal køre, og hvad den lægger op til, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at man fra Esbjerg Kommunes side endnu ikke kan give en endegyldig, officiel udmelding i forhold til hele det store projekt.

- Det er vigtigt at slå fast, at dette er noget, der er vedtaget ved en beslutning på Christiansborg. Holdningen fra kommunens tidligere Plan & Miljøudvalg var, at man kunne flytte linjeføringen længere mod øst, mens den nuværende formand har sagt, at eneste mulighed er, at kablerne skal graves ned. Derfor mener jeg, vi nu skal have sagen igennem Plan & Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet i forhold til, hvad vi skal gøre fremadrettet, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at det under alle omstændigheder vil være økonomien, der kommer til at bestemme.

Annonce

Det optimale

Jesper Frost Rasmussen var glad for, at aftenen blev holdt i god ro og orden og i en sober tone, og de mange spørgsmål og svar kan nu være med til at danne grundlag for den diskussion og den beslutning, man nu skal tage internt i kommunen.

- Alle er nok enige om, at det optimale ville være, hvis vi kunne få hele strækningen kabellagt. Hvis ikke dette lykkes, så må vi prøve at tale os frem til, hvordan vi får løst dette, så vi generer færrest muligt. Men det er på Christiansborg, beslutningen tages, og her, midlerne skal findes, og det vi som kommune konkret kan gøre, det er at indgive høringssvar som alle andre. Og så handler det så om, hvordan vi vælger at formulere dette høringssvar, siger Jesper Frost Rasmussen, der mener, det under alle omstændigheder vil have større effekt, hvis alle de kommuner, der berøres af linjeføringen, står sammen om en fælles holdning til elmasterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce