Annonce
Esbjerg

Frost var til mastemøde på Endrup Kro for at lytte

Borgmester Jesper Frost Rasmussen var taget til borgermøde om linjeføring af elmaster på Endrup Kro for at lytte til Energinet og borgere. Arkivfoto

Borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) var til borgermøde i Endrup for at lytte til bekymrede borgere og Energinets udlægning af problematikken omkring opsætning af elmaster for at kunne danne sig et samlet overblik over situationen.

Endrup: Fra sin plads på forreste række var Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen en af mange politikere, der mandag aften havde taget turen til Endrup Kro for at være en del af debatten omkring de mulige elmaster fra Endrup til Niebüll.

- Jeg er her blandt andet for at høre Energinets udlægning af hele projektet, men også for at lytte til borgernes bekymringer i den debat, der har været i Endrup her til aften, siger Jesper Frost Rasmussen, der synes, det var fint, at så mange havde taget sig tid til at møde op på Endrup Kro mandag aften.

- Aftenen har jeg også brugt til yderligere at forstå og sætte mig ind i hele den proces, der nu skal køre, og hvad den lægger op til, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at man fra Esbjerg Kommunes side endnu ikke kan give en endegyldig, officiel udmelding i forhold til hele det store projekt.

- Det er vigtigt at slå fast, at dette er noget, der er vedtaget ved en beslutning på Christiansborg. Holdningen fra kommunens tidligere Plan & Miljøudvalg var, at man kunne flytte linjeføringen længere mod øst, mens den nuværende formand har sagt, at eneste mulighed er, at kablerne skal graves ned. Derfor mener jeg, vi nu skal have sagen igennem Plan & Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet i forhold til, hvad vi skal gøre fremadrettet, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at det under alle omstændigheder vil være økonomien, der kommer til at bestemme.

Annonce

Det optimale

Jesper Frost Rasmussen var glad for, at aftenen blev holdt i god ro og orden og i en sober tone, og de mange spørgsmål og svar kan nu være med til at danne grundlag for den diskussion og den beslutning, man nu skal tage internt i kommunen.

- Alle er nok enige om, at det optimale ville være, hvis vi kunne få hele strækningen kabellagt. Hvis ikke dette lykkes, så må vi prøve at tale os frem til, hvordan vi får løst dette, så vi generer færrest muligt. Men det er på Christiansborg, beslutningen tages, og her, midlerne skal findes, og det vi som kommune konkret kan gøre, det er at indgive høringssvar som alle andre. Og så handler det så om, hvordan vi vælger at formulere dette høringssvar, siger Jesper Frost Rasmussen, der mener, det under alle omstændigheder vil have større effekt, hvis alle de kommuner, der berøres af linjeføringen, står sammen om en fælles holdning til elmasterne.

Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

53-årig mand var efterlyst

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce