Annonce
Esbjerg

Frost var til mastemøde på Endrup Kro for at lytte

Borgmester Jesper Frost Rasmussen var taget til borgermøde om linjeføring af elmaster på Endrup Kro for at lytte til Energinet og borgere. Arkivfoto

Borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) var til borgermøde i Endrup for at lytte til bekymrede borgere og Energinets udlægning af problematikken omkring opsætning af elmaster for at kunne danne sig et samlet overblik over situationen.

Endrup: Fra sin plads på forreste række var Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen en af mange politikere, der mandag aften havde taget turen til Endrup Kro for at være en del af debatten omkring de mulige elmaster fra Endrup til Niebüll.

- Jeg er her blandt andet for at høre Energinets udlægning af hele projektet, men også for at lytte til borgernes bekymringer i den debat, der har været i Endrup her til aften, siger Jesper Frost Rasmussen, der synes, det var fint, at så mange havde taget sig tid til at møde op på Endrup Kro mandag aften.

- Aftenen har jeg også brugt til yderligere at forstå og sætte mig ind i hele den proces, der nu skal køre, og hvad den lægger op til, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at man fra Esbjerg Kommunes side endnu ikke kan give en endegyldig, officiel udmelding i forhold til hele det store projekt.

- Det er vigtigt at slå fast, at dette er noget, der er vedtaget ved en beslutning på Christiansborg. Holdningen fra kommunens tidligere Plan & Miljøudvalg var, at man kunne flytte linjeføringen længere mod øst, mens den nuværende formand har sagt, at eneste mulighed er, at kablerne skal graves ned. Derfor mener jeg, vi nu skal have sagen igennem Plan & Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet i forhold til, hvad vi skal gøre fremadrettet, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at det under alle omstændigheder vil være økonomien, der kommer til at bestemme.

Annonce

Det optimale

Jesper Frost Rasmussen var glad for, at aftenen blev holdt i god ro og orden og i en sober tone, og de mange spørgsmål og svar kan nu være med til at danne grundlag for den diskussion og den beslutning, man nu skal tage internt i kommunen.

- Alle er nok enige om, at det optimale ville være, hvis vi kunne få hele strækningen kabellagt. Hvis ikke dette lykkes, så må vi prøve at tale os frem til, hvordan vi får løst dette, så vi generer færrest muligt. Men det er på Christiansborg, beslutningen tages, og her, midlerne skal findes, og det vi som kommune konkret kan gøre, det er at indgive høringssvar som alle andre. Og så handler det så om, hvordan vi vælger at formulere dette høringssvar, siger Jesper Frost Rasmussen, der mener, det under alle omstændigheder vil have større effekt, hvis alle de kommuner, der berøres af linjeføringen, står sammen om en fælles holdning til elmasterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce