Annonce
Billund

Frustrationer i hotelbranchen: - Genåbningen er så uigennemtænkt som man overhovedet kan forestille sig

Torben Klovborg Christiansen får endnu ikke bestillinger fra turister, selvom de tyske, norske og islandske grænser er åbnet. Han håber, at åbningen af Legoland vil sætte mere gang i den. Arkivfoto: Mads Hansen
Turisterne lader vente på sig på Hotel Refborg. Det frustrerer indehaver Torben Klovborg Christiansen, der anser genåbningen for at være fyldt med fejl og nem at omgås.
Annonce

Billund: Turisterne udebliver stadigvæk, mens nogle forretningskunder så småt begynder at finde vej tilbage til Hotel Refborg i Billund.

Det er meldingen fra indehaver Torben Klovborg Christiansen, der er både frustreret og vred over situationen, som han står i - en situation, hvor han hver eneste dag fortsat kun kan tage udgangspunkt i det nu, han står i.

- Genåbningen er så uigennemtænkt, som man overhovedet kan forestille sig, siger hotel- og restaurationsejeren, der undervejs i nedlukningen bakkede fuldstændigt op om regeringens sundhedsmæssige tiltag, men nu er nok ved at være nok:

- Turisterne kan bare bestille seks overnatninger, og så kan de bagefter afbestille de fire, men det ændrer ikke på, at de kan printe ordrebekræftelsen ud og tage til Danmark, siger Torben Klovborg Christiansen, der ser alle muligheder for, at reglerne kan omgås.

Genåbningen er uigennemtænkt. Man kan bare booke seks overnatninger og afbestille de fire bagefter og printe ordrebekræftelsen ud.

Torben Klovborg Christiansen, Hotel Refborg

Annonce

Andre vilkår end andre

Selv har han besøgt Blåvand pinsen over, hvor vejret var skønt, og folk færdedes som sild i en tønde.

- Restauranterne havde hylende travlt, og det var godt vejr, og tro mig, jeg under dem det, men jeg så dem altså ikke spritte borde af mellem hver kunde, og jeg så heller ikke politiet gribe ind, når folk stod rigtig tæt, siger Torben Klovborg Christiansen, hvis vilkår ser noget anderledes ud.

- Jeg er restauratør både her og ude på travbanen, og på travbanen skal jeg holde lukket, fordi der er travløb nede foran - selvom restauranten har egen indgang, men inde i Billund må jeg gerne holde åbent, fordi der ikke er travløb udenfor vinduerne. Det er simpelthen latterligt, siger Torben Klovborg Christiansen, der har fuld forståelse for, at regeringen ikke kan tage stilling til enkelte virksomheders vilkår.

- Men kunne man så have valgt at åbne flere virksomheder i stedet for at sende 9.-10. klasserne og 1.-2. g.'erne i skole - for de render alligevel rundt og spiller rundbold, siger Torben Klovborg Christiansen, der er bekymret for den regning, der skal betales - og som han umiddelbart ser hænge på virksomhederne.

Annonce

Der er gået politik i den

- Hele situationen skriger på, at danskerne tager dagsture, men på den anden side - når mange ikke tager på ferie - kunne de måske finde på et tage en eller flere overnatninger, siger Torben Klovborg Christiansen, der kun kan gisne om dagen i morgen.

- Der er så utroligt mange ubekendte, siger Torben, der synes, at der er gået politik i genåbningen:

- Var der bare sundhedsmæssig belæg for at gøre, som man gør, men dem lytter man ikke engang til. Jeg er med på, at vi asfalterer, mens vi kører på vejen, men der kommer altså en regning, der skal betales.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce