Annonce
Haderslev

Frustreret, nybagt byrådskandidat: - Drop den procent-snak. Gør politik forståeligt

Martin Christiansen, synes, at politikernes debatter har det med at melde borgerne ud. Arkivfoto: Thomas Holl
Diskoteksejer Martin Christiansen, der stiller op for de konservative til efterårets kommunalvalg, er blevet provokeret af tal-diskussioner mellem byrådets etablerede politikere.

HADERSLEV: Drop det ordkløveri om teknikaliteter om nul komma fem procenter af budgetter, hvis størrelser ikke ret mange kan overskue. Gør politik forståeligt.

Sådan lyder et lettere frustreret budskab fra Martin Christiansen, der er nyslået kandidat for de konservative til efterårets kommunalvalg. Og måske er det hans jomfruelige tilgang til politik, der fik ham til at i fare i harnisk over den debat, der på det seneste har udspillet sig i blandt andet JydskeVestkysten, og som Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Henrik Rønnow, åbnede med sin kritik af, at de borgerlige i økonomiudvalget med et snævert flertal vedtog – og nu kommer det: En procent-ting.

Stridens kerne er et omstillingsbidrag på 0,5 procent fra alle udvalgs budgetter, der skal polstre kommunen til efterårets forhandlinger om den fælles husholdning. Lød det fra flertallet.

Annonce

Den beslutning kaldte Henrik Rønnov, der forudså, at omstillingsbidraget vil koste dyrt indenfor voksen- og handicapområdet, for slingrekurs. Hvilket igen fik Jon Krongaard (DF) og Allan Emilliussen (V) til at beskylde den socialdemokratiske borgmesterkandidat for det samme, idet han havde sat sin underskrift på en budgetaftale, der satte rammerne.


Nul komma fem procent er der jo for pokker ingen, der ved, hvad betyder – nul komma fem af hvor meget? Når man kun taler om procentsatser, bliver det teknisk.

Martin Christiansen, konservativ kandidat til kommunalvalget 2021


Det var her, at kæden hoppede af for Martin Christiansen, der ser for sig, at den slags detail-diskussioner får mange til at tabe interessen for lokalpolitik:

Blev lidt provokeret

- Nul komma fem procent er der jo for pokker ingen, der ved, hvad betyder – nul komma fem af hvor meget? Når man kun taler om procentsatser, bliver det teknisk. Vi bør være bedre end det, netop fordi det bliver så teknisk, at det for udefrakommende ingen mening giver. Ud over dem selv. Det er et uværdigt teaterstykke. Kun for de indviede.

Sådan skrev Martin Christiansen i en mail til avisen:

- Jeg blev lidt provokeret: Er det den måde, vi skal tale til hinanden på? Med alle de teknikaliteter, som ikke mange borgere kan forholde sig til. Tal som alle og enhver kan manipulere rundt med, siger han efterfølgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce