Annonce
Billund

Frustreret over lukning af bowlinghal: Kommunen må understøtte driften

Bowlinghallen i Grindsted er lukket, men kommen bør understøtte driften, så der fortsat kan spilles bowling i byen. Det mener i hvert fald læserbrevsskribent Knud Møller Jepsen. Arkivfoto: Alex Hermann
Det har ikke været til diskussion, hvorvidt Billund Kommune skal understøtte driften af en bowlinghal, så der fortsat kan væltes kegler i Billund Kommune, fortæller formanden for unge- og kulturudvalget, Stephanie Storbank (V).
Annonce

Grindsted: Lyng Bowl i Grindsted er lukket, og bygningen er sat til salg. Meget tyder derfor på, at Grindsted fremover må forberede sig på ikke at være hjemsted for en bowlinghal, og det frustrerer mange af stedets faste brugere.

Senest har Knud Møller Jepsen fra Grindsted i et læserbrev opfordret Billund Kommune til at understøtte driften af et bowlingcenter i Grindsted.

”Kommunen giver jo tilskud til opretholdelse af andre idrætsaktiviteter med haller, baner og bygninger med mere,” skriver Knud Møller Jepsen i sit læserbrev.


Jeg kan sådan set godt forstå ham. Det vil da være dejligt at have en bowlinghal i byen, men det er ikke noget, jeg på stående fod kan love.

Stephanie Storbank (V), formand, unge- og kulturudvalget


Men selvom kommunen som en naturlig ting driver fodboldbaner, håndboldhaller og andre idrætsfaciliteter, har det ikke været på tale at overtage driften af det nu lukkede bowlingcenter.

- I princippet kan man godt, men det er slet ikke noget, der har været diskuteret, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for unge- og kulturudvalget i Billund Kommune.

- Der er nok en grund til, at bowlinghallen er nødt til at lukket. Det er nok, fordi der ikke var stor nok interesse omkring det til, at det kunne lade sig gøre at lave en fornuftig forretning på sigt, tilføjer hun.

Annonce

Kan godt forstå ham

Udvalgsformanden erklærer sig enig i, at det er beklageligt, at det tilsyneladende ikke kan lade sig gøre at drive en bowlinghal i en by på Grindsteds størrelse. Men om det er en opgave, kommunen kan og bør overtage, har aldrig været til diskussion.

- Jeg kan sådan set godt forstå ham. Det vil da være dejligt at have en bowlinghal i byen, men det er ikke noget, jeg på stående fod kan love, siger Stephanie Storbank.

Kommunen stiller gerne faciliteter til rådighed til en lang række idrætsgrene som fodbold og håndbold, mens bowling åbenbart er overladt til de frie markedskræfter. Hvordan hænger det sammen?

- En hal kan bruges til mange forskellige ting. Det er lidt sværere med en bowlinghal, som kun kan bruges til at spille bowling. Man kan kun bruge pengene én gang, og vi er nødt til at prioritere, hvordan vi bruger dem bedst, siger Stephanie Storbank.

Lyng Bowl i Grindsted er nu sat til salg, mens de lokale bowlingspillere har flyttet hjemmebanen til Brørup.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce