Annonce
Trekantområdet

Frygt for coronavirus: Lokale apoteker støvsuget for masker og håndsprit

Ved indgangen til apotekerne, som her ved Fredericia Krone Apotek ved Føtex, oplyses der om Covid-19. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Coronavirussen fylder i folks bevidsthed for tiden. Det mærker de også hos de lokale apoteker, som melder om travlhed og storsalg af håndsprit og masker.

Fredericia: - Håndsprit har vi i øjeblikket i de små taskeudgaver, og vi får nye forsyninger i næste uge. Masker har vi ikke kunne skaffe i flere uger, lyder det fra apoteker Lene Landsgrav fra Løve Apoteket Lillebælt Løvbjerg.

Siden coronavirussen, der officielt set hedder Covid-19, er kommet ind i folks tanker, har hun og resten af personalet fået mange henvendelser fra bekymrede borgere.

Samme udmelding kommer fra apoteker Tine Klingsten Nielsen fra Fredericia Krone Apotek. Her er salget af masker og håndsprit ligeledes strøget i vejret.

- Vi starter dagene med, at der er kunder, som spørger til masker og håndsprit, og vi er voldsomt udfordret på begge dele, konstaterer Tine Klingsten Nielsen.

Tag forhåndsregler

Torsdag kom det første, danske tilfælde af virussen, og dette har ikke gjort opbuddet mindre på apotekerne. Personalerne er dog orienterede om, hvordan de skal forholde sig til spørgsmålene, men skulle man have mistanke til, at man selv er smittet, skal man ikke henvende sig på apoteket for at søge hjælp.

- Er man syg og udviser de typiske influenza-symptomer og har været i kontakt med nogle, der har været i de virusplagede områder, opfordrer vi folk til at blive hjemme og ringe til lægen, forklarer Tine Klingsten Nielsen.

Det gælder landene/områderne Kina, Norditalien, Singapore, Hong Kong, Japan, Sydkorea og Iran. Typiske symptomer på influenza kan være hoste, feber, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed.

Annonce

Fokus på hygiejne

Selvom masker er i høj kurs i øjeblikket, er det dog langtfra alle typer, som sikrer imod virussen. Da virussen ikke er luftbåren, men spredes gennem dråbesmitte såsom hoste og nys og tæt kontakt ligesom almindelig influenza, er god hygiejne derimod nøgleordene.

- Vi anbefaler hyppig og grundig håndvask med sæbe. Og er man et sted med flere mennesker, så brug engangspapirer i stedet for håndklæde, siger Tine Klingsten Nielsen, som i den forbindelse også anbefaler fugtighedscreme til huden.

Samme anbefaling kommer fra apotekeren fra Løve Apoteket.

- Det vigtigste er at have en god hygiejne. I virkeligheden handler det om at tage de forbehold, man ville gøre ved en almindelig influenza eller forkølelse, siger Lene Landsgrav.

På verdensplan har der på nuværende tidspunkt været over 83.000 bekræftede smittetilfælde, mens der er registreret mere end 2800 dødstilfælde som følge af virussen. Ligesom med influenza er det især de ældre samt i forvejen svækkede personer, der risikerer at blive alvorligt syge eller dø af Covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce