x
Annonce
Sydjylland

Frygt for Kattegatbro: Trekant-borgmestre sender brev til ministeren

Motorvejsnettet omkring Kolding er et af de områder, som de syv trekant-borgmestre peger på i det fælles brev, de har sendt til transportministeren. Arkivfoto: Søren Gylling

I et fælles brev til transportminister Ole Birk Olesen (LA) giver de syv borgmestre i Trekantområdet udtryk for deres bekymring over en mulig Kattegatforbindelse. Borgmestrene frygter, at det vil få konsekvenser for projekter i Trekantområdet.

Trekantområdet: De syv borgmestre i Trekantområdet er bekymrede over en mulig Kattegatforbindelse. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) meldte i august ud, at regeringen ønsker at afsætte 60 millioner kroner på finansloven til en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat.

De syv borgmestre har sendt et fælles brev til transportministeren, hvor de udtrykker deres bekymring for, at ministerens fokus på en Kattegatforbindelse vil betyde udskydelser af ''akutte'' infrastruktur- og trængselsprojekter i Trekantområdet. Det skriver Trekantområdet i en pressemeddelelse. Det sker få uger efter at samtlige 22 borgmestre i Region Syddanmark udtrykte en lignende bekymring.

- Trekantområdet er et af landets mest centrale trafikknudepunkter. De seneste år har den stigende trafik medført betydelige infrastruktur- og trængselsproblemer - særligt E20/E45 rundt om Kolding, E45 over Vejle Fjord og E20 over Lillebælt, og der er lavet flere undersøgelser og planer for løsninger af de trafikale problemer, står der i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen viser flere analyser, at en Kattegatforbindelse ikke vil løse disse problemer.

Annonce

Tre projekter

- Vores bekymring er for det første, at fokus vil blive fjernet fra de nødvendige infrastrukturtiltag, der under alle omstændigheder skal gennemføres, står der blandt andet skrevet i brevet.

Blandt de akutte tiltag peger de syv borgmestre især på tre konkrete projekter i både Jylland og på Fyn.

Omkring Kolding mener borgmestrene, at det er nødvendigt at udbygge de to motorvejsforbindelser E20 og E45 på grund af tæt trafik. Derudover håber de på en hurtig igangsætning af en ny motorvej fra Haderslev til Hobro for at aflaste trafikken på Vejlefjordbroen og samtidig gøre de trafikale muligheder ved Billund Lufthavn bedre.

Det sidste projekt, som de syv trekant-borgmestre peger på, er en parallelforbindelse over Lillebælt.

- En Kattegatforbindelse med åbning i 2035, og det begrænsede aflastningspotentiale den har, kan vi ikke vente på, står der til sidst i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Annonce