Annonce
Sydjylland

Frygt for Kattegatbro: Trekant-borgmestre sender brev til ministeren

Motorvejsnettet omkring Kolding er et af de områder, som de syv trekant-borgmestre peger på i det fælles brev, de har sendt til transportministeren. Arkivfoto: Søren Gylling

I et fælles brev til transportminister Ole Birk Olesen (LA) giver de syv borgmestre i Trekantområdet udtryk for deres bekymring over en mulig Kattegatforbindelse. Borgmestrene frygter, at det vil få konsekvenser for projekter i Trekantområdet.

Trekantområdet: De syv borgmestre i Trekantområdet er bekymrede over en mulig Kattegatforbindelse. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) meldte i august ud, at regeringen ønsker at afsætte 60 millioner kroner på finansloven til en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat.

De syv borgmestre har sendt et fælles brev til transportministeren, hvor de udtrykker deres bekymring for, at ministerens fokus på en Kattegatforbindelse vil betyde udskydelser af ''akutte'' infrastruktur- og trængselsprojekter i Trekantområdet. Det skriver Trekantområdet i en pressemeddelelse. Det sker få uger efter at samtlige 22 borgmestre i Region Syddanmark udtrykte en lignende bekymring.

- Trekantområdet er et af landets mest centrale trafikknudepunkter. De seneste år har den stigende trafik medført betydelige infrastruktur- og trængselsproblemer - særligt E20/E45 rundt om Kolding, E45 over Vejle Fjord og E20 over Lillebælt, og der er lavet flere undersøgelser og planer for løsninger af de trafikale problemer, står der i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen viser flere analyser, at en Kattegatforbindelse ikke vil løse disse problemer.

Annonce

Tre projekter

- Vores bekymring er for det første, at fokus vil blive fjernet fra de nødvendige infrastrukturtiltag, der under alle omstændigheder skal gennemføres, står der blandt andet skrevet i brevet.

Blandt de akutte tiltag peger de syv borgmestre især på tre konkrete projekter i både Jylland og på Fyn.

Omkring Kolding mener borgmestrene, at det er nødvendigt at udbygge de to motorvejsforbindelser E20 og E45 på grund af tæt trafik. Derudover håber de på en hurtig igangsætning af en ny motorvej fra Haderslev til Hobro for at aflaste trafikken på Vejlefjordbroen og samtidig gøre de trafikale muligheder ved Billund Lufthavn bedre.

Det sidste projekt, som de syv trekant-borgmestre peger på, er en parallelforbindelse over Lillebælt.

- En Kattegatforbindelse med åbning i 2035, og det begrænsede aflastningspotentiale den har, kan vi ikke vente på, står der til sidst i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce