Annonce
Esbjerg

Frygt for oversvømmelse hindrer nye byggegrunde i Endrup

I følge teknik og miljøforvaltningen i Esbjerg Kommune risikerer Endrup at blive ramt af forhøjet grundvand som følge af klimaforandringerne. Foto: Ole Maass.
Endrup Lokalråd har bedt Esbjerg Kommune udstykke fire nye eksklusive byggegrunde på Møllegårdsvej, ned til Sneum Å, men stigende vandstand og risiko for oversvømmelser, får kommunen til at holde igen med ny udstykning.
Annonce

ENDRUP: I Endrup har lokalrådet i mange år arbejdet for at øge byens attraktionsværdi og skabe grundlag for nye tilflyttere til byen. Som følge deraf bad Endrup Lokalråd Esbjerg Kommune om at se på mulighederne for at udstykke nye byggegrunde på et område ved Møllegårdsvej, ned til Sneum Å, som i følge lokalrådet kan blive et område med fire attraktive boliger. Lokalrådet rejste sagen, da man tidligere i år holdt møde med politikerne i kommunens økonomiudvalg.

I sidste uge fik formanden for lokalrådet, Johannes Schmidt, imidlertid et notat fra Teknik & Miljø-afdelingen i Esbjerg Kommune, hvori det pointeres, at kommunens seneste oversvømmelseskort viser risiko for fremtidige oversvømmelser i og omkring Endrup by.

- Opsadstigende grundvand med risiko for grundvand på terræn, ser ud til at udgøre det væsentligste problem, lyder det i notatet fra kommunen. Heri slåes det ligeledes fast, at de fremtidige klimaforandringer betyder, at man vil kunne forvente at se større variationer i grundvandsstanden hen over året.

Fire huse til salg

I følge Boligsiden.dk er der lige nu fire huse i Endrup til salg. Tre villaer i Bygaden og én villa med en stor grund på Vibækvej.
Annonce

Mejerigrunden

Lokalrådsformand Johannes Schmidt erkender, at klimaforandrringerne er en faktor kommunen skal indregne i sin planlægning.

- Men i den sammenhæng mener jeg ikke, at vi i Endrup adskiller os fra de andre landsbyer i kommunen. Området ved Møllegårdsvej vil kunne bruges til at bygge nogle eksklusive boliger, som kunne tiltrække nogle nye typer af beboere til Endrup. Men kan det ikke blive en realitet, må vi arbejde på at få kommunen til at brække det gamle mejeri ned, for på mejeriets grund vil man også kunne bygge en række nye boliger, som kan øge bosætningen i byen. Vores frygt har jo hele tiden været, at mejeriet ender med at stå og forfalde og bliver til en ren ruin, siger Johannes Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce