Annonce
Sport

Frygten for coronavirus aflyser sportsbegivenheder

Tt News Agency/Reuters
Smittefare har fået flere internationale forbund og unioner til at aflyse og rykke sportsbegivenheder i Kina.

Cykelløbet Tour of Hainan, fodboldkampe i den asiatiske Champions League, flere World Cup-skiløb samt OL-kvalifikationskampe.

Det er nogle af de sportsbegivenheder, som senest er blevet aflyst eller rykket på grund af coronavirusset, som indtil videre har kostet mindst 136 mennesker livet.

Senest har Det Internationale Skiforbund (FIS) onsdag formiddag dansk tid aflyst World Cup-afdelingen, der midt i februar skulle være afholdt i det kinesiske distrikt Yanging.

- Selv om smittefaren i Yanging er lav, så er atleternes og aktørernes sundhed og helbred noget, som vi prioriterer, siger præsidenten for FIS, Gian Franco Kasper, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere onsdag ændrede Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) rækkefølgen på de hjemmekampe, som kinesiske klubber skal spille i den asiatiske Champions Leagues gruppespil.

Foreløbig drejer det sig om hjemmekampene i de tre første spillerunder for de fire kinesiske klubber i turneringen.

Mandag meddelte Den internationale Cykelunion (UCI), at etapeløbet Tour of Hainan i Kina var blevet aflyst på grund af coronavirusset.

Løbet, som er på niveauet under de store World Tour-løb, skulle være afviklet fra 23. februar til 1. marts. UCI har dog godkendt, at løbet kan afvikles senere på året, såfremt det kan passes ind i cykelkalenderen.

Ifølge internationale nyhedsbureauer er en kvalifikationsturnering til kvindernes basketballturnering ved OL i Tokyo 2020 flyttet fra Kina til Serbien.

OL-kvalifikationskampe i både kvindernes fodboldturnering og boksning er ligeledes blevet rykket ud af landet.

Det kinesiske fodboldlandshold er ifølge AFP onsdag blevet sat i karantæne på holdets hotel i den australske by Brisbane, hvor det befinder sig i forbindelse med kvalifikationsturneringen.

Onsdag erkendte Tokyos guvernør, Yuriko Koike, også sin bekymring over virusset.

- Med kun 177 dage tilbage (til OL, red.) og mens vores forberedelser accelererer, skal vi tackle coronavirusset, så vi kan håndtere det, ellers kommer vi til at fortryde det, siger Koike ifølge The New York Times og fortsætter:

- Jeg vil gøre mit ypperste for at håndtere det nye problem.

Det frygtede coronavirus i Kina har frem til onsdag kostet mindst 136 mennesker livet i Kina. Knap 6000 er blevet smittet med virusset. Det menes at stamme fra et dyremarked i storbyen Wuhan.

Alt tyder på, at virusset har smittet fra dyr til mennesker, og at smitten kan føres videre fra menneske til menneske.

/ritzau/

Annonce
Citeret artikel fra The New York Times
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce