Annonce
Debat

Frygten for provinsen

I vores del af landet har vi ganske vist hverken internet eller skolegang ud over syvende klassetrin. Til gengæld kan vi byde på fantastisk natur og spændende traditioner.

For eksempel tager vi hver aften knallerten ned på havnen, hvor vi drikker os standerstive i smuglersprit og prygler hinanden med rå torsk. Derefter går turen på Puch Maxien hjem til den forfaldne fiskerhytte. Her bliver der uddelt flade til konen/kusinen og den store børneflok med de helt særlige behov.

Nej vel? Sådan er virkeligheden jo ikke. Danmark ligner stort set sig selv, uanset hvor man befinder sig inden for det lille geografiske område, vores land udgør. Så var det ikke ganske sørgeligt, kunne man næsten more sig over de frygtsomme fordomme, der har ramt ud- eller indflytningens "ofre".

Foreløbig er Dansk Sprognævns direktør Sabine Kirchmeier en værdig kandidat til førstepladsen i klynkeri. Hendes arbejdsplads bliver fremover placeret i Bogense på Nordfyn. Og det er en katastrofe, må man forstå.

Der er cirka halvanden time med offentlig transport til den nærmeste videnskabelige institution, Syddansk Universitet i Odense. Køreturen til København tager to en halv time. Sådan lyder blot nogle af Kirchmeiers bekymringer.

Vi kan berolige med, at både e-mail og telefoner fungerer fint på Fyn. Eneste reelle udfordring for nævnets akademikere er, at de ganske rigtigt kan blive nødt til at tage kørekort. For i bil tager turen fra Bogense til Syddansk Universitet kun tre kvarter. Og fra Odense til Københavns centrum varer togrejsen en time og 17 minutter.

Dette samt mange andre eksempler viser, hvor fornuftige regeringens planer er. De kan nemlig ikke kun skabe et Danmark i balance, når det gælder fordelingen af offentlige arbejdspladser. Næsten endnu vigtigere er det, at vi får nedbrudt den mangel på national sammenhængskraft, der tilsyneladende er opstået mellem hovedstaden og resten af kongeriget.

For eksempel tager vi knallerten ned på havnen, hvor vi drikker os standerstive i smuglersprit og prygler hinanden med rå torsk.

Annonce
Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Han er inkarneret vinterbader og ”Store Nørd” – nu vil han i byrådet

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Debat

Debat: En tak til Svend Lings

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Annonce