Annonce
Debat

Frygten for provinsen

Annonce

I vores del af landet har vi ganske vist hverken internet eller skolegang ud over syvende klassetrin. Til gengæld kan vi byde på fantastisk natur og spændende traditioner.

For eksempel tager vi hver aften knallerten ned på havnen, hvor vi drikker os standerstive i smuglersprit og prygler hinanden med rå torsk. Derefter går turen på Puch Maxien hjem til den forfaldne fiskerhytte. Her bliver der uddelt flade til konen/kusinen og den store børneflok med de helt særlige behov.

Nej vel? Sådan er virkeligheden jo ikke. Danmark ligner stort set sig selv, uanset hvor man befinder sig inden for det lille geografiske område, vores land udgør. Så var det ikke ganske sørgeligt, kunne man næsten more sig over de frygtsomme fordomme, der har ramt ud- eller indflytningens "ofre".

Foreløbig er Dansk Sprognævns direktør Sabine Kirchmeier en værdig kandidat til førstepladsen i klynkeri. Hendes arbejdsplads bliver fremover placeret i Bogense på Nordfyn. Og det er en katastrofe, må man forstå.

Der er cirka halvanden time med offentlig transport til den nærmeste videnskabelige institution, Syddansk Universitet i Odense. Køreturen til København tager to en halv time. Sådan lyder blot nogle af Kirchmeiers bekymringer.

Vi kan berolige med, at både e-mail og telefoner fungerer fint på Fyn. Eneste reelle udfordring for nævnets akademikere er, at de ganske rigtigt kan blive nødt til at tage kørekort. For i bil tager turen fra Bogense til Syddansk Universitet kun tre kvarter. Og fra Odense til Københavns centrum varer togrejsen en time og 17 minutter.

Dette samt mange andre eksempler viser, hvor fornuftige regeringens planer er. De kan nemlig ikke kun skabe et Danmark i balance, når det gælder fordelingen af offentlige arbejdspladser. Næsten endnu vigtigere er det, at vi får nedbrudt den mangel på national sammenhængskraft, der tilsyneladende er opstået mellem hovedstaden og resten af kongeriget.

For eksempel tager vi knallerten ned på havnen, hvor vi drikker os standerstive i smuglersprit og prygler hinanden med rå torsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Klaus Sandfeld ny V-kandidat

Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce