Annonce
Tønder

Risiko for klager: Vil fordoble grødeskæring i Mølledammen

Teknik- og miljøudvalget lægger op til, at antallet af grødeskæringer i Mølledammen af æstetiske hensyn fordobles i fremtiden. Foto: Martin Franciere
Annonce

TØNDER: Træpromenaden ved Mølledammen får skyld for mange ting. Nu er den også grunden til, at Tønder Kommunes teknik- og miljøforvaltning vil fordoble antallet af grødeskæringer i Mølledammen.

Ifølge dagsordenen skal teknik- og miljøudvalget til sit næste møde tage stilling til, om antallet af grødeskæringer skal stige fra årlige en-to til tre-fem skæringer. Antallet af skæringer kan variere fra år til år alt efter plantevæksten i Mølledammen.

Af punktet fremgår det, at træpromenaden skal være med til at binde området omkring Skulpturhaven, Søndergade, Kongevej og Mølledammen bedre sammen - og at det kræver et åbent udsyn.

- Et delelement af projektet er, at der skabes visuel forbindelse mellem parknaturen og -kulturen i Skulpturhaven og den vilde natur i Mølledammen, både under og over vandoverfladen. Med åbent view fra Skulpturhaven ud over Mølledammen, er det også muligt at få udkig over de sydlige enge og marker, fremgår det af teksten til punktet.

Hvis antallet af grødeskæringer skal øges, kræver det, at det godkendes af myndighederne. Men da Vidå er en del af Natura 2000-området, kan det give visse udfordringer:

- Vandløbsvedligeholdelse og påvirkning af Natura 2000-områder er for mange følsomme emner, som afkaster stort fokus. Der vil således være risiko for, at miljøvurderingerne eller de øvrige afgørelser vil blive påklaget, særligt fordi projektformålet er af ren æstetisk karakter og ikke har et naturpleje- eller afvandingsmæssigt aspekt, fremgår det af dagsordenen.

Mødet i teknik- og miljøudvalget finder sted tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Sydjylland For abonnenter

Fra abort til aktiv dødshjælp: Esbjerg-etiker har fået knubs for at stikke næsen frem

Annonce