Annonce
Erhverv

Frygter tomme boliger: Manglende salg åbner for lejeboliger i Kanalbyen

Salget af ejerlejligheder går ikke som forventet i Kanalbyen. Derfor bliver der nu åbnet for, at nogle af lejlighederne kan lejes. Det gælder både Langebro og Kongens Punkt. Foto: Peter Leth-Larsen
Allerede i år bliver der mulighed for at flytte ind i en lejeboliger i enten Kongens Punkt eller Langebro.

Fredericia: De senere år er der skudt en række nye boliger op i Kanalbyen. Nu viser det sig, at interessen for at købe ikke har været så stor som forventet, så derfor laves nogle af boligerne om til lejeboliger.

Samtidig oplever bygherrerne, at der i Fredericia er stor efterspørgsel efter lejeboliger.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har bygget de tre punkthuse på Langebro. Det ene af husene - Toldkammeret 7 - bliver lejeboliger.

- Der er en stor efterspørgsel efter lejeboliger her og set i lyset af, at vi ikke har solgt dem, vi gerne ville have solgt, bliver det leje, fortæller afdelingsleder i A. Enggaard Fredericia Palle Priska.

Annonce

Åbent hus

I den kommende tid vil der være en række arrangementer, hvor interesserede kan blive klogere på lejeboligerne.

12. september: Kl. 15.30-17.30 er folk fra boliglisten i Kanalbyen inviteret til et lukket arrangement i Kongens Punkt.

15. september: Kl. 12-16 er der åbent hus for alle interesserede i Langebro-projektet.

19. september: Kl. 15.30-17.30 er folk fra Kanalbyens boligliste inviteret til lukket arrangement i Kongens Punkt.

Interesserede kan blive skrevet på boliglisten ved at henvende sig til Kanalbyen.

Efterspørgsel på lejeboliger

Den stor efterspørgsel efter lejeboliger oplever STB Byg, som står bag opførelsen af byggeriet Kongens Punkt også. Her var der fra begyndelsen tænkt lejeboliger ind i projektet, da Boligkontoret Fredericia har en række almene, senior- og familieboliger i byggeriet. Planen var dog samtidig, at STB Byg ville sælge 29 boliger til private købere. Det er dog ikke sket.

- Vi vil stadig gerne sælge lejlighederne. Men hvis vi ikke kan sælge på den korte bane, så vil vi hellere leje ud, end lejlighederne står tomme, fortæller direktør i STB Byg Jens Winther.

Byggeriet Kongens Punkt er inde i sin sidste fase og står klar til indflytning sidst på året. Derfor vil STB Byg gerne have aftalerne på plads snart.

- Vi har ingen købsaftaler på lejlighederne. Vi har alt for mange reservationer i forhold til købsaftaler, siger han.

Han fortæller, det er kommet lidt bag på ham, at interessen for køb af lejligheder i projektsalg ikke har været større.

- Markedet for lejeboliger er vist større i Fredericia end andre steder. Vi har fået mange forespørgsler på lejeboliger, fortæller Jens Winther.

Derfor lægger STB Byg op til, at de 29 boliger både kan købes og alternativt lejes. Jens Winther nævner også den mulighed, at lejligheder kan være lejet ud en periode og så senere blive sat til salg.

Priser varierer

De 29 lejligheder i Kongens Punkt er klar til indflytning henholdsvis 1. december og 1. januar. Al udlejning kommer til at foregå gennem Danbolig, som også står for eventuel salg af lejligheder. Prisen for lejeboliger vil variere.

- Prisen for lejeboligerne bliver fra knap 1000 kroner per kvadratmeter til 1200 per kvadratmeter, fortæller Jens Winther.

A. Enggaards punkthus med 22 lejligheder til udlejning på Toldkammeret 7 vil også kunne lejes via Danbolig. Størrelserne på lejlighederne varierer mellem cirka 85 kvadratmeter og 170 kvadratmeter - altså to til femværelses.

- Prisen for at leje bliver fra cirka 8000 kroner til omkring 18.000 kroner eksklusiv forbrug, fortæller Palle Priska.

Lejeboligerne på Langebro bliver klar fra 1. oktober.

I de to først opførte punkthuse på Skibbroen 12 og Toldkammeret 9 er de fleste af lejlighederne solgt, og beboerne er flyttet ind. Her er i alt små 10 ledige ejerlejligheder tilbage.

Kongens Punkt står færdigt ved årsskiftet. Foto: Danbolig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce