Annonce
Sydjylland

Frygtet svinepest hærger kæmpe svinegård i det vestlige Polen

Den frygtede svinepest rykker nærmere og nærmere dansk landbrug. Arkivfoto
For første gang har den afrikanske svinepest ramt en gård i det vestlige Polen. Døde vildsvin er fundet i nærheden.
Annonce

Svinepest: For første gang har den afrikanske svinepest ramt en stor svinegård i det vestlige Polen.

Det skriver LandbrugsAvisen, der citerer Pig Progress.

Dermed rykker svinepesten nærmere Danmark. I januar blev der ligeledes fundet smittede vildsvin i Polen kun 21 kilometer fra grænsen til Tyskland.

Indtil videre har den frygtede svinesygdom primært raseret i det østlige Polen, der er hårdt ramt blandt både svinegårde og vildsvin. Sygdommen er derimod kun tidligere blevet registreret hos vildsvin i det vestlige Polen. Det er sket på 502 lokationer.

Den gård, der nu er ramt, ligger nær byen Niedoradz i Lubusz-provonsen, og er ifølge LandbrugsAvisen det hidtil største offer siden sygdommens indtog i Polen i 2014. Hele besætningen, der blandt andet tæller 16.037 pattegrise, er slået ned.

Ifølge LandbrugsAvisen er der blevet fundet døde vildsvin i umiddelbar nærhed af gårdens staldbygninger.

Annonce

Milliarder på spil

Afrikansk svinepest er en smitsom virussygdom, der kan ramme alle racer af svin, herunder vildsvin. Økonomer fra Københavns Universitet har vurderet, at det vil koste danske svineproducenter mellem tre og fem milliarder kroner, hvis sygdommen kommer til Danmark.

Afrikansk svinepest er konstateret i flere lande tæt ved Danmark, blandt andet Belgien, Polen, de baltiske lande og Rumænien.

For at beskytte Danmark mod sygdommen, har myndighederne opsat et cirka 70 kilometer langt hegn lands den dansk-tyske grænse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Annonce