Annonce
Esbjerg

Fugl Føniks tager forskud på fødselsdagsfesten

Kai Jørgensen og cirkus- og teatergruppen Fugl Føniks tager forskud på fejringen af den runde fødselsdag med dukketeater og lyskunst i den kommende uge.  Arkivfoto: Orla Lund
Der er dukketeater for børn og ældre og poetisk musik- og lysshow på programmet hos hos Fugl Føniks som en del af fejringen af den runde fødselsdag.
Annonce

Esbjerg: Cirkus- og teatergruppen Fugl Føniks har i år ti års fødselsdag. Det markeres officielt torsdag den 1. oktober, men i den kommende uge bliver der taget forskud på festlighederne.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er der dukketeaterforestillinger med hollandske Popcontackt og forestillingen "Chico", der handler om en fugleunge, der er faldet ud af reden og skal hjælpes op.

En donation fra Johan Hoffmann Fonden har gjort det muligt at give otte gratis forestillinger for byens børnehavebørn, og fredag er det så to af byens plejehjem, der får besøg af Popcontackt.

I forbindelse med forestillingerne for børnehavebørn er der workshops, og lørdag er der en speciel social workshop med en gruppe udsatte børn, som får indføring i dukketeaterets hemmeligheder, så man kan få en dukke som personlig ven.

Annonce

Musik og lyskunst

Fredag den 18. september mellem klokken 20 og 22 kan man opleve forestillingen "An artist in Ambience",  som er en musikalsk forestilling med lyskunstneren Jørgen Mortensen fra Ålborg og violinisten Anne Eltard fra København.


I et iglo-lignende gennemsigtigt telt på pladsen uden for Fugl Føniks bliver der placeret en række lyssensorer, som aktiveres af musikken og udsender spændende lys.

Fra artiklen


I et iglo-lignende gennemsigtigt telt på pladsen uden for Fugl Føniks bliver der placeret en række lyssensorer, som aktiveres af musikken og udsender lys.

Musikeren er inde i igloen og starter med at spille almindeligt på violin, men med nogle elektroniske pedaler bliver lyden efterhånden som et helt orkester, og lysets figurer ændres sig også.

Forestillingen er med penge fra kulturministeriet gjort gratis for publikum.

Offentlige forestillinger

Søndag kan alle, der har lyst, opleve dukketeaterforestillingen "Chico" med hollandske Popcontackt

Der er to offentlige opførelser af stykket ved Fugl Føniks på Amagervej 10 klokken 11 og klokken 13.

Billetterne 75 kroner stykket,  og de skal bestilles på www.fuglføniks.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske taber VAR-drama mod Vejle

Esbjerg

Kulturens Døgn i coronaens skygge

Annonce