Annonce
Læserbrev

Fugleskjul igennem diget

Læserbrev: Keld Hansen svarer på mit læserbrev 22. november i JydskeVestkysten om det "ulovlige" projekt, at man så skånsom som muligt vil få folk herud, og at biler og busser ikke skal skæmme naturen.

Jeg kan oplyse, at der allerede er overfyldt med trafik i området.

Et hav af busser, personbiler, der holder på kryds og tværs i kogene for at finde en flok stære. Den lille Siltoftvej kan ikke tåle mere trafik. For et par år siden ville man forbyde al buskørsel på vejen, det blev afværget af Sort sol turismen.

Hvad angår de love i Tøndermarskloven (TM), som går imod projektet, har jeg i mellemtiden fået oplyst, at I selv forvalter TM, så kan I passende dispensere for de love, der står i vejen for jeres projekt. Den mulighed har vi andre ikke. Søgte selv om at rilleså nyt græs i en græsmark. Fik afslag. Ifølge TM, må man ikke lave terrænændringer. Søgte om lille husstandsvindmølle, afslag, ifølge TM.

Det er en meget skrap lov, men den må så gælde for alle.

Drop nu den plan, ødelæg nu ikke vores natur, der er blevet værnet om i så mange år med kunstigt gøgl.

Brug dog jeres kræfter og penge på at få genåbnet Saltvandssøen for gående færdsel, der oplever man rigtig natur, vejnettet er i orden, og der er parkeringspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce